Genelkurmay kan ter içinde!

AKP’nin sesi durumundaki bir kanal Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i ordu içerisinde paralel yapıya göz yummakla suçluyor.  

Oysa daha düne kadar bizler Özel’i AKP’nin Türkiye’yi bölünmeye götüren fiilleri karşısında sessiz kalmakla suçluyorduk. Özel o kadar bunalmıştı ki “Türkiye’nin bütünlüğü kırmızı çizgimizdir” dedi.
O, bu sözü söyler söylemez yandaş havuz medya ve ekranları, “Sen böyle bir mesaj veremezsin, bu siyaset yapmaktır” diye bir yıpratma harekâtına giriştiler. Yani Türkiye, siyaset eliyle bölünse bile ülkesinin toprak bütünlüğü için istihdam ettiği, evlatlarını ölüme gönderdiği, yemeyip içmeyip Mehmetçiğinin ihtiyaçlarını karşıladığı ordusu buna ses çıkartmamalıydı.
Ama  “ses çıkartıyordu”  işte...
Öyleyse “haddi bildirilmeli, defteri dürülmeli” ydi. Bunun da en kestirme ve en sonuç alıcı yolu “paralel yapının generali” olmakla suçlanmaktı, işte bugün yapılan odur.
Çünkü Türkiye gerçekten bölünüyor.
AKP,  “millet ikna olana kadar”  bu bölünmeyi gözden saklamak için çırpınmakta.
Muhalefetin, “Bu gidişat, bölgede bağımsız bir Kürdistan devletinin kurulma sürecini hızlandıran bir gelişme midir?”  sorusuna Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu cevabını dünkü yazısında Ankara Temsilcimiz Ahmet Takan, TBMM Dışişleri Komisyonu tutanaklarından aktarıyor:
“Kürtlerin kendi aralarında birleşerek büyük bir Kürdistan kurmaları sinyallerini biz görmüyoruz.”
Oysa PKK ile Barzani kol kola vermiş  “Büyük Kürdistan Silahlı Kuvvetleri” nin temellerini atmaya başlamışlar.
Bunun böyle olduğu nereden mâlum?
Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak’a gitti. Sonraki gelişmeleri gazeteci Müyesser Yıldız, pazılın parçalarını bakınız ne güzel birleştirmiş:
Mesut Barzani, France-24’e verdiği demeçte, şunları söylüyordu:  “Kürt milleti kendi kaderini tayin etme hakkına sahiptir. Süreç devam ediyor. Belki takvim biraz gecikebilir, ama asla bu hakkımızdan geri dönmeyeceğiz. Kürt halkı çok yakın zamanda kendi kaderini tayin edebilecek.”  
Yine bu arada Barzani’nin sözcüsü Safeen Dizayi, Türkiye’nin peşmergeyi eğiteceğini, bunun müjdesini(!) Davutoğlu’nun vereceğini açıklayıp, “Eğitimin ilk adımı Kuzey Irak’ta, kaç kişi olacağı teknik konular” diyordu. -Peşmergenin Komutanı PKK’lı- Bir haber daha; İhlas Haber Ajansı dün, bir dönem PKK’nın Merkez Komite üyeliğini yapan Dr. Süleyman kod adlı Sait Çürükkaya’nın Almanya’dan Erbil’e geçerek, peşmergeye savaş eğitimi vermeye başladığını duyurdu. Çürükkaya kim; 1993’te Bingöl’de 33 erimizin katliamında adı geçen biri. Geçtik peşmergenin çoğunluğunun PKK’lılardan oluşmasını, başlarına Almanya’dan bir PKK’lı gönderiliyor ve Türkiye de TSK’nın, peşmergeyi eğitmesi planları yapıyor.
Bu hâl, TSK’nın PKK’yla omuz omuza “eğitim”  yapması değilse, nedir?
Genelkurmay Başkanı Özel, bıçağın kemiğe dayandığını gördü. Şiddetle itiraz ediyor, itiraz ettiği için  “Paralel yapının generali”  olmakla suçlanıyor. Bu daha çomağın ucunun gösterilmesi, Özel direnmeyi sürdürürse bugün bir kanalda olan yarın bütün yandaş ve havuz medyası gazete ve televizyonlarında olacak...
17-25 dolaplarını ortaya çıkaran polislerin başına gelen, PKK dolabını deşifre eden Özel’in başına gelecek...
Genelkurmay Başkanı’nın altını çize çize açıkladığı gibi bu bir “kumpas” ey millet... Orduna kurulan kumpas sana kurulmuş demektir, askerine sahip çık...
Ne diyor Joe Biden:
“Türkiye’ye ihtiyacımız var!”
Haçlı için Türkiye bir “ihtiyaç maddesi”. En çok ihtiyaç duyduğu ise TSK! Ya onların adına ölmesi için, ya Türkiye bölünürken sessiz kalması için...
Daha ne diyeyim...

Yazarın Diğer Yazıları