Yemin

Değerli bir bilim kadını olan Figen Özgen bakınız nasıl yemin ediyor:
 “Ulus devletlerin kanını emmeye yeminli “Büyük Abi”, Türkiye’nin yakasını bırakmadığı müddetçe, ahdım olsun ben de onun ve iş birlikçilerinin peşini bırakmayacak, gerçek bilgi ve belgelere dayanarak yazmaya devam edeceğim.
Artık ilk senaryosu emperyal patron tarafından 1896’ta ABD Kongresi’nin gizli toplantısında yazılan “İhanet Belgeseli” sesini iyice yükselmiştir.
Bu hain ses devlete açıkça meydan okumaktadır.
Devlet sessiz, CHP sessiz, ADD “izinde”, millet ise  “Cumhuriyet Mitingleri” müjdesinin peşinde... Meydanlar boş... Şehitlerin mezarlarındaki bayraklar yasta... İktidar ise şimdiden kazanacağını var saydığı 2011 seçimlerinin ardından yeni bir anayasa taslağının hazırlığı ile meşgul.
Sn. Sefa M. Yürükel’in Türk kamuoyu ile paylaştığı “2011 Türkiye İç Savaş Raporu “ndaki tüm öngörüler tek, tek gerçekleşmektedir.
24-26 Haziran 2008 günlerinde toplanan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye’yi masaya yatırmış ve aşağıdaki kararları almıştır.
1-Türkiye’nin Güneydoğusu Kürdistan’dır.
2-Faşist Türk Ordusu Güneydoğuda işgalcidir ve Kürtleri katletmektedir.
3-Türk askeri Kıbrıs’ta işgalcidir.
4-Türkiye’de azınlıklar sorunu vardır.
Bu dört maddeyi doğrusu kabul eden ve altına imza koyan parlamenterleri tanımak ister misiniz?
1- Mevlüt Çavuşoğlu (AKP Antalya Milletvekili)
2- Ruhi Açıkgöz (AKP Aksaray Milletvekili)
3- Lokman Ayva (AKP İstanbul Milletvekili)
4- Mesude Nursuna Memecan (AKP İstanbul Milletvekili)
5- Özlem Pehlivanoğlu (AKP İstanbul Milletvekili)
6- Mehmet Saygın Tekelioğlu (AKP İzmir Milletvekili)
7- Mustafa Ünal (AKP Karabük Milletvekili)
8- Erol Aslan Cebeci (AKP Sakarya Milletvekili)
Davit Herütanyan, Rafi Povenesyan, Armen Gustavyan isimli üç Ermeni parlamenter ile Andros Kipriyano isimli Kıbrıs Rum kesimi parlamenteri de yukarıdaki dört maddenin tıpkı AKP’li sekiz milletvekili gibi doğruluğunu kabul etmiş ve kararın altını imzalamıştır..
Türk parlamenterler grubunda yer alan MHP’li Y. Tuğrul Türkeş ve CHP’li Vildan Keleş, AKPM’nin aldığı bu karara şiddetle karşı çıkıp, bunun Türkiye’ye karşı düşmanca bir tavır almak anlamına geleceğini söyleyince, o dönemde AKPM Başkanı olan Louis Maria de Puig, AKPM’nin böyle bir karar almasını Türk Grubu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun istediğini, Y. Tuğrul Türkeş’e söylemiştir.
Bu karara itiraz eden ve imzalamayan milletvekilleri ise, CHP İstanbul Milletvekili Vildan Keleş, Samsun Milletvekili Haluk Koç, MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu ile Azerbaycan’dan Abbasof ve Alman parlamenter Prof. Dr. Hakkı Keskin’dir.”

***

Çünkü Çavuşoğlu’nu 2008’de o toplantıya Mehmetçiğin adada olmasını AB üyeliğine engel gören ve Kıbrıs’tan asker çekme düşüncesi olan, bu düşüncesine devletin kurucusu olarak karşı çıkan Denktaş’a,  “Sana mı soracaktım!”  diyebilen Erdoğan göndermişti... O  “Yes be annem” li günleri hatırlayın lütfen. Rumlar da  “evet” deseydi bugün ada toptan Rumların olacaktı...
Aradan yıllar geçti, AKP ve şimdi Dışişleri Bakanı olan Çavuşoğlu bugün, o günkü Kıbrıs politikalarının tam tersini, yani  “Sana mı soracaktım” dedikleri Denktaş’ın rotasını takip ediyorlar..
Aynı AKP şimdi de Türkiye’nin Güneydoğu’sundaki Mehmetçik ve cümle devlet varlığına  “işgalci”  diyen PKK ile bölgeden Türkiye’nin tasfiyesi için masaya oturmuştur...  
Dün Kıbrıs’ta Denktaş’ın yaptığının tam tersini yapıp gerçekleri görünce pişman olanlar şimdi de Atatürk’ün yaptığının tam tersini yapıyor.
Dün Kıbrıs Türk’ü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rumların gafleti ile kurtuldu. Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtulması için PKK’nın gafletini beklemek İblis’in cennete girmesini beklemekten farksız değil mi?
Ey AKP ve AKP’ye bu desteği veren gafiller, ne zaman uyanacaksınız?

Yazarın Diğer Yazıları