Asıllar kulübede yedekler sahada

Genelde Türk futbolunda, özelde Trabzonspor’da, yerelde İbrahim Hacıosmanoğlu’nda “Nereye gidiliyor?” sorusuna makul bulunabilecek cevaplar ile bunlara bağlı çözüm yolları konusundaki karmaşalık  giderek artıyor. Öylesine bir karmaşıklık ve hızına kurşun atsan yetişmezlik var ki, bugün sorun olarak ele aldığınız yarın ya gündem çıkıyor, ya da şekil değiştirip artıyor.
* * * 
Örnek mi?
Önceki akşam 23 bin kişilik Avni Aker’de 4 bin kişinin izlediği ve gece yarısına doğru 21.45’de başlayan Trabzon-Gaziantep maçından yola çıkalım.
* * *
Birincisi soru; Trabzonspor’da takımı, teknik direktör Şota’mı yapıyor? Yoksa sportif direktör Süleyman Hurma mı? 
İkinci soru; Trabzonspor’da kulübemi daha güçlü, sahadaki ilk 11’mi?
İlk olarak kulübedekilere bakalım: Onur, Cardozo, Ndoye, Sefa, Medjani, Mustafa Yumlu, Alper.
Sonra sahadaki 11’e: Esteban, Salih, Douglas, Aykut, Constant, Mbia, Okay, Özer,Marin, Erkan, Deniz.
Basın tribününde yanımdaki meslektaşım şunu söyledi: “Kulübedeki 7 kişiye, ilk 11’den ilave edebilecek 4 kişi bulsak, Trabzonspor bu maçı rahat alır!”
Doğru bir tespit mi? Tam tamına doğru.
Ama, Şota patentli böylesine yanlış bir kadro vardı sahada. Sahada gezinen Constant başlangıçlı iki hata ile 2-0 öne geçen Gaziantep. Sonrasında Şota teknik direktörün kendi olduğunu hatırladı ve kenardaki asıl 11’den sahaya sürümler yaparak beraberliği kurtardı. Galibiyeti de Çağatay Şahan’ın hatası ile kaçırdı.
* * * 
Trabzonspor başkanı İbrahim Hacosmanoğlu’da kaçan 2 puan ile ilgili tüm hatayı Şahan’a kesince genelde Türk futbolunda, özelde Trabzonspor’da müdahale safhası olmaması gereken bir boyuta ulaştı.
Sonrasında ise Hacıosmanoğlu’nun beyanı ile “yukarıdan gelen istekle” iptal edildi! Sanki Trabzonspor’un verilmeyen kupa mağduriyetinde yukarının etkisi yokmuş gibi kabul edilerek, talimat ballandıra ballandıra anlatıldı. Gaziantep maçı, Trabzon’da masaya tam olarak yatırılması gereken gerçektir. Ve buna Trabzon camiası, “En kötü gerçek en güzel yalandan iyidir” diyerek özeleştiri yaparak bakmalıdır. Aksi takdirde yarın dünden beter olacaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları