Başkanın gündemi ile basının ki!

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta’nın gündemi ile, başta yereller olmak üzere basındakiler arasında neredeyse yüzde 100 oranında bir zıtlık olduğunu duymak, bordo-mavili kulüp adına ne kadar sevindirici ise, mensup olduğumuz sektör adına o derece üzüntü verici idi.
Önceki sabah Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sabahın erken saatlerinde bir araya geldiğimiz Muharrem Usta’ya meslektaşlarım adeta sayfaları ve ekranlarına yerleştirdikleri başta teknik direktör olmak üzere transferlerin hangilerinin doğru olup olmadığını sormaya kalkışınca işin gerçeği ortaya çıktı.
Başkan Usta; “Trabzonspor’un öncelikli sorunu, teknik direktör değildir. Ara dönemde futbolcu alıp-almamak değildir. Lucescu’da bu konulardan biridir” dediğinde, şahsi olarak değil, doğruyu hak eden kamuoyu adına tereddütlerim ortadan kalktığı için sevinmedim değil.
* * * 
Öyle ya, ilk yarıyı lider Beşiktaş’ın 17 puan gerisinde 9’uncu sırada tamamlamış bir takıma hangi amaçla teknik direktör ya da futbolcu transferi yapılacak? Kaldı ki acil kaydıyla 1-2 oyuncunun alınabileceği ara transfer döneminde genelde yapılan bu tür ilaveler yarar getirmemiştir. Bu 1-2 kişinin de Gaziantepspor’dan Muhammed gibi Trabzon ile bağları ve bağlantısı bulunanlardan olması gerekir.
Trabzonspor Lucescu’yu hemen getirip, 5-6 transfer yapsa, şampiyon mu olacak? Ya da ilk 3’e mi girecek? Belki imkansız değil, ama çok zor!
* * * 
O nedenle Muharrem Usta’nın “Sizin sayfalarınızdakilerle ile bizim gündemimiz pek uyuşmuyor” demesini meslektaşlarım; “kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor ve yönlendiriyorsunuz” hesabıyla serzeniş olarak kabul edip, bu alışkanlığı bir kenara koyarak Trabzonspor yönetimini zor durumda bırakmaktan vazgeçmelidirler. Aksi halde, mesleğimizin ustalarından rahmetli Nezih Demirkent’in ifade ettiği “Gazeteci kamuoyu oluşturmaz, oluşan kamuoyunu aktarır”  meslek etiğine ve gerçeğine aykırı hareket etmiş olmaya devam edeceklerdir.
* * *
Kaldı ki, Muharrem Usta’nın Trabzonspor’un en önemli sorunu ve konusunun UEFA’nın uygulayabileceği yaptırımlarla ilgili olduğunu ısrarla belirtmesi, gerçek gündemin ne kadar farklı olduğunun bana göre transferlerden de öte bir göstergesiydi. Usta’nın, “En ağır tehdit”  ifadesini kullanması da Trabzonspor camiasının önceliğinin ne olması gerektiğini de ortaya koymuştur.

Yazarın Diğer Yazıları