Transferde sorun var ise...

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kulübün camianın ileri gelenlerine verdiği iftar yemeğinde; "Transferde sorun var" diyerek acı ama gerçek lokmayı herkesin önüne koydu.

Gerçi, Sayın Başkan konuşma ve zamanlama ustası olduğu ve transfer lokmasını da yemekten sonra açıkladığı için, herkesin iftarını tatlı tatlı yapmasını da önceden dolaylı olarak sağlamıştı zaten.

Ancak, iftara katılan yaklaşık 500 kişinin eminim ki yarısından fazlası; "Bu mali tablo ve kadro yapısı içinde acil olan mevkilere nokta atışı ile oyuncu alma dışında transfere gerek yok" diye düşünüyordu.

İşte bu noktada stoper almak, hem de 30 yaşını aşmış Serdar Taşçı'yı transfer etmek için olağanüstü çaba sarfetmek "nokta atışı mıdır?"

Ya da, savunmanın sağındaki Pereria'nın yedekliğinden, sudan ucuz oynayan  Trabzonlu Zeki Yavru'yu atıp, 1 milyon liraya Kamil'i almak mıdır, nokta atışı?

Veya, aha buraya yazıyorum, "Trabzonspor dışında en geç 2 yılda yıldız olacaktır" diye yazacağım Yusuf Erdoğan'ı, Ersun Yanal'ın zevki için gönderip, yerine milyonlar sayılarak alınan, alınacak olanlar mıdır nokta atışı?

Haa, Serdar Taşçı'yı alanların Trabzonlu Mustafa Akbaş'ı göndermek içinde üstün gayret göstermelerini de mi nokta atışı sayacağız?

Gazetelere göz atıyorum, Balotelli'den tutun da, Bacca, Kuckka, Saldado, Dombia'ya kadar alınması için olmayan paraların yollara serilmesi (!) de mi nokta atışıdır?

Neyse, bu tablo içinde Başkan Usta'nın "sorun" dediği transferin neresinde? Parasında mı? Futbolcusunda mı? Ya da kulübün adeta futbolcu komisyonu kabzımalına döndürülmesin de mi? Ya da, "mutlaka gerekli" denilerek alınması hedeflenen 3-4 yabancıya akıtılacak milyonların, geçmişte ki gibi çar-çur olması endişesi mi?

Sayın Başkan'a "en kötü gerçek en güzel yalandan iyidir"i hatırlatarak, 33 yıldan beri gasp edilen 2010-2011 kupası haricinde hep şampiyonluk hesabı yapan, ancak bunları tutturamayan Trabzonspor gerçeği, üzerine yüklenmiş 700 milyon lirayı aşkın borç ile ortada ve de bu yapısı, ille de bu anlayış ile 50'inci yılda şampiyonlukta adeta imkansız iken, "fazla üsteleyip, yabancı limanlara sığınıp, sorun yaratmaya gerek yok. 3-4 yıl sonranın şampiyon bordo-mavi hesabı üzerine kurulu bir kadro oluşturun yeter" çağrısı yapıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları