Kazanılacak Abdulkadir Ömür, kaybedilmeyecek Yusuf Yazıcı

Esteban, Kamil, Hubocan, Bero, Castillo, Bongonda, Önazi, NDoye, Rodellega, Abdulkadir.

Bunlara yani Gençlerbirliği karşısındaki Trabzonspor yedeklerine Volkan ya da Durica'yı da eklediğinizde Süper Lig'de üst sıraları zorlaması muhtemel bir 11 oluşturmuşsunuz demektir.

Bu konumuzun bir yanı...

Diğer bir yanı ise, Onur, Mas, Uğur, Mustafa, Pereria, Okay, Kucka, Olcay, Yusuf, Sosa ve Burak'tan kurulu 11 ile Gençlerbirliği karşısına dikilen Trabzonspor'un ilk yarıda neredeyse futbol adına "sıfıra yakın" bir oyun sergilemesi...

Sonra hiç beklenmedik bir şekilde Abdülkadir Ömür ile ikinci yarıya başlanması ve oyunun da, futbolun da, maçın da kaderinin değişmesine neden olan mükemmel pas ile Olcay'ın ayağından gelen gol.

Buradan öncesine, yani gollerin yolunu milimetrik hesapla açan Abdulkadir'in oyuna girişine kadar her şey anormal değil. Anormal olan, Gençlerbirliği karşısına dikilme yerine kulübeye yerleşen 11 içinden normal şartlarda sahaya sürülme ihtimali yüzde 50 bile olmayan Abdulkadir'in ikinci yarı 11'inde direk olarak yer alması. Sorarım size, "Kaçınız bu yedek kadro içinde ilk değişiklik hakkı olarak Abduldakir'i kullanırdı?"

Onun için, bunu arada sırada ben de yapıyorum ama, teknik direktörün teknik işlerine fazla müdahil olmak, hele hele maç tamamlandıktan sonra "Ben olsam öyle yapardım, böyle uçururdum" demek pek doğru değil.

Teknik adamlık farklı bir şey! Ersun Yanal'da bu farkı ortaya koydu.

Kimilerine göre, "Hiç umulmadık şekilde kumar oynadı."

Öyle veya böyle! Sonuca baktığımız da, Ersun Yanal'ın kararı ile kazanılmış bir maç ve kazanılacak bir Abdulkadir ortaya çıkmıştır.

Ancak, Sosa geldi diye de, özellikle elinden mükemmel serbest atışları alınmaya çalışılan ve kaybedilmemesi gereken bir Yusuf Yazıcı'nın olduğunu da unutmayalım.

Yazarın Diğer Yazıları