Trabzonspor'da 'Katar'lanmak...

Trabzonspor camiası olarak malumlarınız olduğu üzere, aslında gerçek manada değil de para hesabına "devlet" denilebilecek Katar'a geçen hafta sonu 2 günlük bir seyrüsefer eylendi.

Futbolun sadece sahadaki sonuçlar için sergilenen bir oyun olmadığı, yani çok yönlü ekonomisinin de bulunduğu gerçeği ortada olunca, para hesabı bile böyle bir seyrüsefer için geçerli bir nedendir.

Haa, birilerinin çıkıp sık sık; "Trabzonspor, Trabzonlularındır demesinde bir yanlışlık var mıdır?" diye sormasına da itirazımız yoktur. Ama, bu nereden baktığına bağlıdır.

Nasıl mı?

Meselâ, Trabzonspor'u sadece Trabzonluluk üzerinden sahiplenilmesi gerektiğini düşünenlere, söyleyenlere, "Söz konusu ekonomi, yani para olunca taşın altına elini ne kadar koydunuz?" diye sorarlar ise cevap ne olacaktır?

Ben soruyu da, cevabı da, daha doğrusu gerçeği de tam olarak biliyorum. Onun için "en kötü gerçeğin en kötü yalandan daha iyi olduğu"nu sık sık tekrar ediyorum.

Bunun için de, "Çok değil 10-15 yıl önceki bir genel kurulda üye aidatının 12 liradan 50 liraya çıkarılması teklifinin nasıl çok bulunarak red edildiğini" hatırlatsam yeter de artar!

Demek ki, Trabzonspor camiası her bakımdan öncelikle  sahiplenmenin şartlarını yerine getirmelidir. Bazıları gibi değil, bir çokların yaptığı gibi, hiç emek vermeden, maddi katkıda bulunmadan konuşup durur, onu da genellikle hep eleştirerek yaparlar ise, korkarım ki Trabzonspor ister istemez KATAR'lanır!

Yazarın Diğer Yazıları