Trabzonspor yönetimi yanıltmadı!

Trabzonspor'un 4-0'lık Galatasaray maçı öncesinde spor kamuoyunun ustaları, skor tahmininde adeta ters köşe olup, tamamen yanıldılar. Tabii azda olsa Trabzonspor'un galibiyetine yeşil ışık yakıp "2-1 biter" diye tahminde bulunan bizde!

Ama sonuç hiç beklenmedik, tahmin edilmedik bir futbol ve skorla sonuçlandı. Trabzonspor hem çok iyi oynadı, hem çok farklı kazandı. Galatasaray ise hem çok kötü oynadı, hem de çok daha farklı kaybedebileceği maçı, Trabzonspor'u ikinci yarıda rölantiye aldırarak 4-0 mağlubiyetle tamamlamayı tercih etti.

Anlatmak, demek istediğimiz odur ki; "Trabzonspor sahada herkesi yanılttı."

Ama, Ünal Karaman'ın teknik sorumluluğunda, Onur'dan  Antony'e ye kadar yeşil çimlerin üzerinde futbolcuları ile herkesi yanıltan Trabzonspor'da, bu kadronun mimarı olan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi hiç kimseyi yanıltmadılar.

Nasıl mı? Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile başlayan Trabzonspor'un boyunu aşan, Muharrem Usta ile de zirve yapan ekonomik çöküşü durdurmak için verdikleri sözleri yerine getirmek için olağanüstü bir çaba gösterdiler.

Tabir yerinde ise; kupalı son şampiyonluğun kazanıldığı 1983-84 sezonundan sonra her sezona "Trabzonspor'u şampiyon yapacağız" diye başlayıp da, 34 sezondur bunu başaramayanlar gibi "gaza gelmediler!"

Söz verdikleri gibi asgari bedel ile azami iş yapmanın çabası gösterdiler. Bunun için de, ben diyeyim "aracıya tefeciye", siz söyleyin "menajerler ve onlarla işbirliği yapanlara" tek kuruş ödemediler. Batağa sürüklenmiş ve boğulmasına ramak kalmış kulübü verdikleri söze sadık kalarak "haddini ve hududunu bilerek" parayı işinin ehli başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın kontrolünde yönetmek için olağanüstü bir çaba ile büyük bir başarıya imza attılar. Eseri de GS maçında sahada topla haşır neşir olmaları ile hep birlikte gördük.

Trabzon'da yerel gazetelerden birinin attığı "Kulüp böyle yönetilir" başlığı, Ahmet Ağaoğlu ve arkadaşlarının hak ettiği başlıktı.

Çünkü; Transfer sezonunun en kârlı takımlarından olan bordo-mavililer oldu. Yönetim gönderdiği 6 isimden 70 milyon TL kazandı. Yenilere ise 14.5 milyon TL harcandı.

Bu durumda, yani birilerinin, bir futbolcuya verdiklerinin 4-5'de biri kadarıyla transferi kaliteli bir şekilde yapanlar için şunu diyebilir miyiz?

Trabzonspor futbol takımı, Galatasaray'ı farklı yenerek herkesi yanılttı.

Buna karşın Trabzonspor yönetimi ise özellikle ekonomik tablo için verdiği sözlere sadık kalıp, çok iyi bir transfer politikası uygulayarak kimseyi yanıltmadı.

Yazarın Diğer Yazıları