Oynamayan da milyonlar kazanırsa Trabzonspor nasıl kurtulacak?

Bizim doğrular adına bildiğimiz; yöneticinin iyisi işler yolunda giderken, gelecekte nelerin kötüleşebileceğini tahmin edip, ona göre yol haritası çizendir.

Bunun için de mevcudu iyi bilmek, gerçekleri görmek ve sadece "en iyisini sadece ben bilirim" demeden, akılın akıldan üstün olduğunu da kabul ederek hareket etmektir. Tabii bunları bilmesi ve uygulama için tercihler kullanması gereken de başta ifade edilen şekilde olacak idare edenler, yani yöneticilerdir.

Ancak bazen öyle bir tablo devir alırsınız ki, tabir yerinde ise "siz tabloyu değil da tablo sizi kontrol edecek" durumdadır. İşte Trabzonspor da Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin Mayıs ayında geçici, Araklık ayında ise 3 yıllığına teslim aldığı tablo maalesef biraz böyledir. Bu tabloyu devir aldıkları Muharrem Usta ile Usta'yı da halef yapan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun eseridir ortadakiler.

Trabzonspor'u "akşamdan sabaha" saha sonuçlarını değil de, para hesaplarını düşünecek hale sokan bu tablonun içinden sadece bir örneği hatırlatsak yeter de artar bile.

O da, yaptığı hareketler yüzünden haklı olarak kadro dışı bırakılıp, "Trabzonspor dışına çıksa çok iyi olacak" beklentisi yaratan Burak Yılmaz ile ilgili Karadeniz Gazetesi'ndeki haber yeter de artar bile.

"Burak yılmaz yattığı yerden para kazanırken, arkadaşlarına da duacı" üst başlığının altına atılan "SİZ PUAN ALIN, BEN KAZANAYIM" başlıklı haber her şeyi anlatıyor.

Özeti de, Muharrem Usta tarafından imzalanan sözleşme ile Trabzonspor'a bağlı değil, "Trabzonspor'u kendine bağlı" hale getiren Burak Yılmaz, Trabzonspor'un son 4 haftada oynadığı ve 10 puan kazandığı maçlarda yedek kulübesinde oynamayı bırakın, kadro da yer almayı bir kenara koyun, gönderilmek kaydıyla kadro dışına itilmesine rağmen, sözleşmesindeki "her puan için kendisine ödeme yapılır" maddesi gereğince tam tamına 2 milyon 900 bin TL'yi cebine indirecek olmasıdır.

Burak'ın meziyetleri, Trabzonspor için sahada eyledikleri ayrı bir konudur. Ama her ne olursa olsun, böyle bir anlaşma dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Sanırım da olmadığı için Muharrem Usta' da, "Trabzonspor hep ilklerin takımı olmuştur" gerçeğine "Bir tane de ben ilave edeyim" diyerek böyle bir sözleşmeyi kayıtlara, dolayısı ile tarihe geçirmiştir.

***

Şimdi, Burak devre arasında gitti gitti! Gitmedi, form grafiği yükselen ve bana göre şampiyonluğu bile yakalama şansı bulunan Trabzonspor'un ikinci yarıdaki tüm maçlarında kazandığını varsayın, Burak'ın yattığı yerden alacağı para 10 milyon liranın çok üzerinde olacaktır.

"Niye hayret, ya da sorun ediyorsun?" diye sorup, ardına da; "Bu ülkede paralar genel de aşağı yatarak kazanılmıyor mu?" gerçeğini ekleyeceksinizdir.

Siz de haklısınız?

Haklısınız da, Trabzonspor yönetiminin, başkan Ağaoğlu'nun, ille de paralı pullu işlerin de sorumluluğunu yüklenmiş Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın hali vaktini hiç düşünebiliyor musunuz? "Nasıl uyuyorlar?, ya da "Bu paraları nasıl bulacaklar?" sorusuna kafa yorun bakayım, bırakın uyumayı, başınızı yastığa koyabilecek misiniz?

O nedenle, sadece Trabzon'un değil, Trabzonspor camiasının böylesine garip ve garabet içindeki ekonomik tablodan kısa da olmaz, ama orta vadede sıyrılması için topyekün hareket etmesi, destek olması lazımdır. Sadece tribünde değil, kasada da…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları