Hakemlik yaptığınız da adaletle hükmedin…

Toplumsal adaleti 3'lü sacayağına da benzetebiliriz.

Peki; 3'lüden oluşan sacayağının biri bozulsa, kırılsa ne olur?

Sacayağı çöker değil mi? Dolayısı ile adalet de çöker!

İşte Pazar gecesi Trabzonspor, Başakşehir ve Halil Umut Meler üçlüsünün sacayağı misali adaleti tecelli ettirmek için buluştukları maçta, sacayağına taraflardan birinin yaptığı riyakâr müdahaleler adaleti ortadan kaldırmıştır. Soracaksınız ki, "Bu ülkede adaletin ortadan kaldırılmadığı yer var mıdır?"

Haklısınız!

Haklısınız haklısınız da, Trabzonspor-Başakşehir maçında normal şartlarda güç dengesinin misafir takım adına zaten fazla olduğu ortada iken, sacayağının adaleti sağlamakla görevlisi Halil Umut Meler'e komplonun tepedeki mimarlarının ihtiyacı zaten yoktu ki!

Ama, "ne olur ne olmaz" uyarısı ile kağıt üstünde "banko" görülse de, "Top yuvarlıktır" gerçeği ve imkansızları başarmakla ünlü Trabzonspor söz konusu olduğu için hakem Meler'e, "Sen yine de işi sağlama bağla! Trabzonspor'u ince ince doğra" talimatı verilmiş gibiydi!

Daha da beteri, Halil Umut Meler, Başakşehir'in yıldız olmuşlarını koruma ve kollama görevini yerine getirmekten, Trabzonspor'da forması giyen ve Türk futbolunun geleceğinin yıldızları olmaya aday olmuşları görmezden gelmiştir.

Ne olur, ne olmaz! Trabzonspor galip gelir de, Başakşehir üzerinden 2018-2019 sezonun şampiyonluk hedefine öncelikle ve özellikle maddi olarak odaklanmışların hesabını hüsrana uğratır diye, sonucu Meler ile garantiye almışlardı.

"Kraldan fazla kralcı Meler" de, kendisine bu gerçekleri hatırlatanlara meleyerek "olur" verip, bırakın inceden inceyi doğramayı, penaltıyı es geçmeyi, Arda'nın faullü golünü de vererek Trabzonspor'u bodoslamadan budamıştır! Daha Türkçesi, emeği çalmış, adaleti katletmiştir!

Eeee, ben çıkıp da devamlı boşuna; Cuma Hutbesini hatırlatmıyorum ki!

Hoca'nın hutbeden inmeden son olarak okuduğu Nisa Suresi'nin 54'ün Ayetinin mealinde yer alan Cenab-ı Allah'ın; "…insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder" buyruğunu hiçe sayacak, yerine getirmeyecek iseniz, bu Ayeti artık hiç okumayın diye boşuna yıllardır yazmıyorum ki!

Yazarın Diğer Yazıları