Öde Öde Bitmiyor

Takip edenler hatırlarlar; Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi geçtiğimiz yılın Nisan ayındaki olağanüstü kongrede, Trabzonspor'u kağıt üzerine yazılı yaklaşık 1 milyar lira borç ile devralmıştı.

Geçtiğimiz aralık ayında da normal kongre yapılarak yola devam edildi. Borç yine dövizde yaşanan kur farkı nedeniyle, 250 milyon liraya yakın para ödenmiş olsa da 1 milyar liranın altına yine düşmedi.

Aralık'tan bu yana 5 aylık bir süre daha geride kaldı. Kaldı kalmasına da, 200 milyon TL'ye bir artı 200 milyon daha ödeme eklenmesine rağmen borç için yazılacak rakam yine hemen hemen aynı. Adeta ortada, "Öde öde bitmiyor" denilebilecek bir tablo var.

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun önceki gün basında yer alan; "İlk işimiz ekonomik tabloyu düzeltmek. Şu ana kadar 450 milyon TL ödedik. Borç yine 1 milyar" şeklindeki açıklamasını okuyunca, ister istemez, "Neler oluyor?" diye sormadan edemedik! Çünkü 450 milyon TL'ye yakın bir ödemeye rağmen, borcun halâ 1 milyar TL civarında seyretmesi karşısında kendi kendine sorma, ya da durumu sorgulama bakayım!

Sorgulama yapıldığında da, önceki yönetimin Ağaoğlu ve ekibine kağıt üzerinde düzmece rakamlara dayalı bir ekonomik tablo teslim ettiği, menajerlerle yapılan adeta tek taraflı çıkar sözleşmelerinden hiç söz etmediklerini, dolayısıyla beyan edilen borcun neredeyse yüzde 30-40'ı kadar da ilavesi olduğu gerçeği ortaya dökülmüştür.

Bu yalana dayalı olarak teslim edilen tablo, kötü gerçek ister istemez Trabzonspor'u Türkiye dışına çıkarmış ve UEFA'nın kapısına "kredisi tükenmiş bir kulüp" olarak dayandırmıştır. Bu dayanma, Başkan Ağaoğlu'nun tarifi ile şu noktaya ulaştı: "UEFA ile yapılan anlaşma gereği 5 milyon lira zarar edebilme hakkı olan Trabzonspor'u maalesef 55 milyon liraya çıkardılar. Bu tüm kredimizin bittiği anlamına gelir."

UEFA VE FİFA'da taahhüdü yerine getirilmeyen dosyalara her gün yenilerinin eklenmesi ile, 2-3 yıl men cezası alma ihtimali ile de karşı karşıya bulunan Trabzonspor için bunun ne demek olduğu da Ağaoğlu tarafından, "Batarsın" diye net bir şekilde ifade ediliyor.

Bunlara içeriden de eklenecek borç dosyalarını ilave ettiğinizde Trabzonspor'u ekonomik düzlüğü çıkarabilmek için gösterilen çabalar ile bu çabalara taraftarının yaptığı katkıların yeterli olabileceğini söylemek güçtür.

Ekonomik tablonun başında hesabı kitabı iyi bilen bir işadamı olan Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın bulunması camianın kurtuluş adına güvenini arttırmış olmasına rağmen, söz konusu para ve paranın miktarının da yüksek olması, ister istemez karamsarlığın devamına neden oluyor.

Bu tabloya da, astronomik transfer yapılması bir kenara konulup, alt yapısından gelen gençlerle yola devam edilmesi büyük bir katkı sağlıyor. Ama yetmez! Trabzonspor'a herkes gücü yettiği kadar özveride bulunarak ekonomik katkı sağlamadıktan sonra, sıkıntılı sürecin 10 yıla yakın devam edebileceğini herkes bilmeli, anlamalı ve ona göre beklentiye girmelidir.

 

Yazarın Diğer Yazıları