Yusuf ile Abdulkadir gitmeli mi?

Son Kayserispor maçı da bir kere daha gösterdi ki Trabzonspor'da Yusuf ile Abdulkadir Ömür, fark yaratıyorlar.

Sadece ortaya koydukları futbol ile değil bu farklılık. Genç olmaları… Trabzonlu olmaları… Trabzon futbolunun alt yapısından gelmiş olmaları… Her maç üzerine koyarak oynamaları… Futbolu bir temaşa seyri içinde izlemek isteyenleri tribünleri çekmeleri…

Önce Yusuf, ondan sonra Abdulkadir Ömür'ün ben diyeyim "ellerine geçirdikleri", siz söyleyin "sırtladıkları" bordo-mavili formayı kendilerini takiben, Uğurcan, Hüseyin, Abdulkadir Parmak ve Murat Cem gibi gençlerinde giymelerine de öncülük ettiler.

Bu noktada bu gençlerin formayı kapmalarına fırsat tanıyan Ünal Karaman ile Trabzonspor'un devre arasında içine düştüğü transfer yasağın hatırlamaz, hatırlatmaz isek bir yanlışlık, haksızlık eylemiş oluruz.

***

Bu durum geçmişinde 8 yılda 6 şampiyonluk bulunan Trabzonspor gerçeğinde öze dönüşün her bakımdan ne denli doğru ve kazandırıcı olduğunun bir göstergesi.

Ama ortada geçmişteki ile bugünkü arasında yüzde 100 farklılık bulunan Trabzonspor gerçeği de yok değil! O da, o zamanki Trabzonspor'un para pul ile bu kadar haşır neşirliği yoktu. Şimdikinin ise o kadar çok ki!

İşte bu ekonomik zorluğun çokluğu, Trabzonspor'u yine Yusuf ve Abdulkadir üzerinden kötü bir gerçeğe götürmüyor değil. O kötü gerçek de Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun "Kayserispor maçını İngilizler de izledi" diyerek yaptığı açıklamada gizli.

Aslında hiç de gizli değil. Trabzonspor'un içine düştüğü ekonomik sıkıntıdan çıkabilmede bu iki futbolcuya verilecek hatırı sayılır milyon avrolara büyük ihtiyacı var. Ama bu sezonu UEFA'ya giderek tamamlayacak Trabzonspor'un kadrosunu koruduğu takdirde gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne, ondan sonra da Süper Lig şampiyonluğuna ulaşması hatırı sayılır ölçüde bugünden görünen bir gerçek.

Bu durum da Trabzonspor zor bir tercih ile karşı karşıya kalacak gibi.

Bir yanda her futbolcunun hayali olan Avrupa ve ona bağlı olarak gelecek milyonlar, diğer yanda 35 sezondur giderilemeyen şampiyonluk hayalinin gerçekleşmesine atılacak bir adım…

Hani derler ya; "Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık!" İşte Trabzonspor'un söz konusu Yusuf ve Abdulkadir Ömür'ün transferi olduğunda içinde bulunduğu durum böyle bir şey.

Futbolcular ne istiyor? Yönetim ne yapmalı? Bunların cevabı bende değil.

Bendeki sadece bir düşünce! O da, "Hem Avrupa da futbol, hem de Trabzonspor'un borç yükünün hatırı sayılır ölçüde hafiflemesi söz konusu ise, Yusuf ve Abdulkadir'e yol açılmalıdır."

Yazarın Diğer Yazıları