İmamoğlu ve Yavaş'a teklifimdir: Gelin futbolcu fabrikası kuralım

Sevgili okurlarım, çoğunuz biliyorsunuz ama bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum... Malumunuz 49 yıl bir fiil sporculuktan spor yöneticiliğine Türk sporunun içinde bulundum. Bu sürecin İl Spor Müdürü olarak 8 yılı, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray dahil bin 500 spor kulübünün Spor Bakanlığı adına koordinasyonu ile tamamlandı. Eskiler buna İstanbul da sporun "Deruhte-i mesuliyeti" diyor. İşte bu "Deruhte-i mesuliyet" döneminde öyle yıldızlar, kahramanlar, imparatorlar tanıdık ki; bunlardan kimileri ile sadece tanıdık kalmayı tercih ederken, kimileri ile de hala dostluklarımızı devam ettirdik. Yıldız futbolcu ve sporcuların da her dönem ağabeyi olarak aile statümüzü sürdürdük.

***

Milletimizi ve taraftarı mutlu eden bazı netice ve skorlarla münferiden ünlenip, kahraman yıldız ve imparator ünvanlarına kavuşan bu tanıdıklarımıza rağmen, Türk sporunun hala bir sisteme oturmaması da tarafımızdan hep manidar kabul edilmiştir. Yani başka bir deyişle; Daha çok kahraman, yıldız ve imparatora malik olabilme şansına sahip, 80 milyonluk ülkede, yıldız sporcumuzun yok denecek kadar az olması, dolayısıyla imparator ve yıldızların çoğalmaması, bizi hem üzmüş hem de fırsat arayışlarına sürüklemiştir. Tam İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının değişmesiyle, bu makus talihin yenileceğini düşünürken, spor adına geçen 100 günde Türkiye'nin kalbi 2 şehirde bırakınız gayreti "tık" dahi çıkmaması bizim umut mu, hayal kırıklığı mı? sorusunu sormamıza neden olmuştur.

***

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan zaten umudu kesmeye hazırlanırken İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bey süt dağıtımı yapıyor. Peki ben ne diyorum? "Gelin ben size süt fabrikası kurayım" diyorum. Dikkat ediniz daha önce yapılanlar gibi İBB kasasından milyon Euro'lara futbolcu almayı teklif etmiyorum. Onlar israftı, ben onların yüzde 1'i ile Türk ailelerine umut olabilecek futbolcu fabrikası kurdurayım size. Sermayesiz bir çağrınızla 100 binlerce aile çocuklarının elinden tutup YETENEK TESBİTİ için kapınıza dayansın. Siz de kahraman olun. Türk sporu da bir sisteme kavuşsun diyorum. Bu satırların sahibinin statü olarak sizden bir talep veya beklentisi olabilir mi? Hayır... Asla. O halde bakın şimdi sayın başkanlar; ne istiyorsunuz umut mu hayal kırıklığı mı? Yapmak mı, yapıyormuş gibi yapmak mı? Sadece şampiyon sporculara başarı twitleri atmak mı? YILDIZ SPORCU yetiştirip FUTBOLCU FABRİKASI kurarak tarihe geçmek mi? Buyurun efendim karar sizin...

 

Yazarın Diğer Yazıları