Başkandan başlasın

Şu son gelişen olaylar ve Türkiye Rusya hadisesi göstermiştir ki, şayet Türkiye'nin milli güvenliği ile ilgili bir konu varsa memlekette asgari müştereklerde birleşmek gibi bir mecburiyette vardır. Niçin? Yılların getirdiği öğreti, devlet geleneği veya teamüller böyle. Peki mecburiyete riayet etmezseniz ayıp etmiş sayılırsınız. Uymadın mı? Milletçe aforoz edilirsin. Gönüllerden düşersin. Yakın tarihte Kıbrıs barış harekâtı başta olmak üzere her türlü askeri harekât veya ihtimali ortaya çıktığında bu davranış şekli mecburidir. Esasen faydalı da bir iş. Örnek olmalı, emsal teşkil etmeli diye düşünüyorum. Ya siz? Hatta ülkemizin yeni yönetim şekli olan "Türk tipi başkanlık sisteminde" istisnasız uygulanmalı. Hatta ilk örneğini Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlatmalı. Başlatmalı ki sadece "ulusal birlik konusunda geçerli" olan bu binlerce yıllık gelenek her hususta fayda sağlasın. Doğru toplumsal faydalı her konu herkes tarafından desteklensin. Birliğe vesile olsun. Böylece herkesin had ve hududunu bildiği, üretim odaklı bir çalışma ortamı gelişsin. "Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır" sloganı ilke olsun.

***

Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız; "15 yıl önce İstanbul'da sadece Milli Eğitim ve Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde tohumları atılan" ve şimdi de Milli Eğitim Bakanı ile protokol imzalayıp televizyonlarda reklama konu olan Spor Bakanlığı'nın ortak spor salonu projelerinin yanına İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin belediyelerinin de ilave edilmesine izin versin. Onları da projeye davet etsin. Mesela Ekrem İmamoğlu başkan; Türkiye'nin en büyük şehrinde Atatürk tarafından Türkiye'nin istikbalinin emanet edildiği gençlerimizle ilgili bir proje başlatmak için daha çabuk organize olunmasının önünü açsın. Bir hamle ile bir yıldır boşa geçen zamanı telafi etsin. Ya merkezi hükümetin projesine dahil olma arzusunu kamuoyuna duyursun ya da anonsu kabul görmüyorsa, millete şikayet edip kendi projesini ilan etsin.

***

Mesela ısrar etmeyip makul olursa; önce Fenerbahçe'ye ardından Türk futboluna büyük katkı sağlayacağına hâlâ inandığım Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç yeniden genel kurul çağrısı yapsın. 6 ay evvel divan kurulunda arz ettiğim kulüp yönetim yapısındaki eksiklikleri gidererek... Giderirken de; yeni kuracağı, mesleklerinde uzman, kaliteli bir yönetim kurulu kadrosuna; kulüp kurumsal iletişim becerisi yüksek, A- Camia, kongre üyeleri ve devlet kurumları deneyimli, B- Futbol takımında ağabeylik misyonunu sürdürebilecek yönetim kurulu üyeleri ilave ederek, yeniden yapılansın. Yeni bir moralle yeni döneme hazırlansın. Sayın başkanlar bu hamleyi yapmıyorlar mı? Millet nezdinde önümüzdeki dönem karşılığına katlansın. Zira gün bu gün, devir bu devirdir diye öneriyorum.

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları