Yeni partiye AKP’den destek iddiası!

Yeni partiye AKP’den destek iddiası!
Ali Babacan’ın 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yürüttüğü yeni parti çalışmaları devam ediyor. Kulislerden edinilen bilgilere göre, İstanbul seçimi sonrası çalışmalar hızlanırken, AKP içinden de yeni partiyi destekleyen isimler olduğu öğrenildi.

AKP’li eski bakanlardan Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmaları halen devam ediyor. Yeni parti çalışmaları İstanbul seçiminden sonra hız kazanırken, AKP’den de destekleyenler olduğu belirtiliyor. Yeni partiye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise dışarıdan destek vereceği öğrenildi.

Reuters’in haberine göre, İstanbul seçimlerinin ardından parti kurmak için ortamın daha uygun olduğunu söyleyen parti çalışmaları hakkında bilgi sahibi bir yetkili, “Muhtemelen bu yıl bitmeden bir parti oluşumu şekil almış olacak. AK Parti içinden de destekleyenler var. Gül ön planda olmayacak ama parti çalışmalarına destek veriyor” dedi.

“Topluma umut vaat ederek yeni bir başlangıç sunabilir” diyen aynı yetkili, “İstanbul seçiminin sonuçları bu parti çalışmalarına bir alan yarattı. Bu aşamadan sonra daha rahat bir çalışma olanağı bulur. Babacan parti çalışmalarına (eski Başbakan Ahmet) Davutoğlu ile birlikte yürütmeyecek. Tamamen ayrı iki oluşum olarak yollarına devam etmesi öngörülüyor” dedi.

Konu hakkında bilgi sahibi bir başka kaynak da “Babacan ve Gül sonbaharda çok büyük ihtimalle partiyi kuracak. Davutoğlu ile ayrı hareket edecekler. Babacan halen parti kurucuları ve partinin temel misyonu üzerinde bir ekiple çalışıyor. Farklı toplum temsilcileri ve alanlardan destek alıyor. Aslında AK Parti’nin ilk kuruluş ilkelerini de baz alan ama günün şartlarına da uygun yeni politika önerileri partinin temel taşlarından olacak. Partiye AK Partililerden de destek var ama bazı önemli sürpriz destekler görülecek gibi” diye konuştu

İlgili Haberler