Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu başkaldırdı: "Kanal İstanbul'a karşıyım"

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu başkaldırdı: "Kanal İstanbul'a karşıyım"
Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı olduğunu açıkladı. Barbarosoğlu, korona virüs salgını nedeniyle eğitimde ciddi bir bütçeye gerek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı sosyolog Fatma Barbarosoğlu, kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunarak Kanal İstanbul Projesi'ne karşı olduğunu duyurdu ve nedenini anlattı.

Barbarosoğlu, şu paylaşımlarda bulundu:

Belki dua yerine geçer. Akleden kalp olarak basiret sahipleri buluşur: Kanal İstanbul'a bütün aklım ve kalbimle mesafeliyim.

Sebebini soranlara, Pandemi günlerinde eğitimde köklü değişiklikler için ciddi bir bütçe şart. Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimden kopmaması için en öncelikli meselemiz eğitim bütçesi olmak zorunda.

ekran-alintisi-233.png

FATMA BARBAROSOĞLU KİMDİR?

Fatma Barbarosoğlu, 1962 senesinde Afyon'da doğdu. 

Ortaöğreniminin son senesine kadar İstanbul'da okuyan Barbarosoğlu, 1980 senesinde Afyon Lisesi'nden mezun oldu. 

1984 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1987 senesinde yüksek lisansını tamamladı. 

İ.Ü. İktisat Fakültesi Sosyal Yapı-Sosyal Değişme Anabilim Dalı'nda "Modernleşme Sürecinde Moda-Zihniyet İlişkisi" başlıklı teziyle sosyoloji doktoru olan Barbarosoğlu'nun bu tezi, 1995 senesinde İz Yayıncılık tarafından yayınlandı. 

228122-814x458.jpg

"Gün Akşamsızdır" isimli hikaye kitabı Fatma Barbarosoğlu'na Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2000 yılının en iyi hikayesici unvanını getirmiştir.

Fatma Barbarosoğlu, akademik çalışmalarının yanı sıra edebiyat ile de meşgul olmuş; roman, hikâye ve deneme türünde birçok kitap kaleme almıştır. 

Şu an Yeni Şafak gazetesinde köşe yazısı yazmaktadır. 

KİTAPLARI

Rüzgar Avı

Sözüm Söz

Son On Beş Dakika

Cumhuriyetin Dindar Kadınları

MedyaSenfoni

Fatma Aliye Uzak Ülke

Şov ve Mahrem

İki Kişilik Rüyalar

Okuyucu Velinimetimizdir

Hiçbir Yer

Bahçeler Sokaklar

Acı Deniz

Senin Hikayen

Gün Akşamsızdır

Sözün ve Sükutun Renkleri

Moda ve Zihniyet