Yerli aşıda önemli gelişme

Yerli aşıda önemli gelişme
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nde (ERAGEM) korona virüse karşı geliştirilen yerli inaktif aşının Faz-2 çalışmalarının ikinci doz uygulamasına başlandı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi''nde geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen yerli ve milli korona virüs aşısının Faz-2 çalışmalarının ilk dozu ERÜ İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) 175 gönüllüye uygulaması yapıldı. İlk doz uygulamasında olumsuz bir duruma rastlanmayan Faz-2 çalışmalarında ikinci doz uygulamasına başlandı.

''YAN ETKİYE RASTLANMADI''

İkinci dozun uygulandığı gönüllü ilk doz uygulamasında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirterek, yerli aşı çalışmalarında yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Faz-2 çalışmalarını Nisan ayı ortasında bitirmeyi planladıklarını belirten ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ""Sağlık Bakanlığı ile TÜSEB tarafından desteklenen ve Erciyes Üniversitemizde geliştirilen yerli aşımızın Faz-2 çalışmaları sürdürülmektedir. Bugün de Faz-2 çalışmamızda ilk dozu uyguladığımız gönüllümüze, ikinci dozu uyguluyoruz. Şu ana kadar yürütülen çalışmalarımızda her şey çok güzel devam etmekte. Faz-1 çalışmasının başarılı bir şekilde geçtiği gibi, Faz-2 çalışmasının da başarılı geçeceğini ümit ediyor ve Nisan ayı ortasında da Faz-2 dozlamamızın biteceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.