Yeşil çotanaklar süper lig de gibi

"Samsunspor'un, deplasmanda İstanbulspor'u mağlup etmesi, kendisinden çok Giresunspor'a yaradı" dense yeridir.
Samsunspor mağlubiyeti ile 40 puanda kalan İstanbulspor ile arasındaki puan farkını 10'a çıkaran Giresunspor 22'nci hafta sonunda 50 puan ile ligin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.
İkinci sırada 46 puan ile yer alan Samsunspor ile de arasında 4 puanlık bir fark bulunan Çotanaklar'ın, ligin 27'nci haftasında Samsun deplasmanına gidip, ardından 28'inci haftada ise kendi sahasında İstanbulspor ile karşılaşacak olması TFF 1. Lig'de düğümün maçların tamamlanmasına 6 hafta kala büyük oranda çözüleceğini gösteriyor.
44 yıllık bir aradan sonra tekrar Süper Lig'e dönme yolunda büyük bir avantaj yakalayan Giresunspor'un Hakan Keleş yönetiminde galibiyet serisini üst üste 11 maça çıkarması da büyük bir başarı olarak vurgulanıyor.
Geçtiğimiz haftayı düşme hattındaki Ankaraspor önünde yeni stadında zor da olsa 1-0 kazanmayı başararak geride bırakan Giresunspor'da, futbolcuların girilen şampiyonluk havasından olumsuz etkilenmemesi gerekiyor.
Ankaraspor karşısında rakibine çok pozisyon veren Yeşil Çotanaklar da tüm liglerin en az gol yiyen kalecileri arasında yer alan ve son 11 maçta ağlarında sadece tek gol gören Onurcan'ın form grafiği, şampiyonluk hesaplarında güvencelerin başında geliyor.
Kaptan Eren Tozlu, Serginho, Balde, Hüsamettin, Sergen gibi form grafiği yüksek oyuncuların bugüne kadar sergiledikleri performans sezon başında tahmin edilenin çok üzerinde seyrediyor.
Ancak, Ankaraspor maçının 59'uncu dakikasında yerini Erol Can Akdağ'a bırakması istenen kaptan Eren Tozlu'nun isteksiz davranışları, hoş gidilen bir yolda gereksiz davranışlar olarak değerlendirilmelidir.
Giresunspor'a çok şey katan ve kazanılacak şampiyonlukta da büyük pay sahibi olanlar arasında yer alan Kaptan Eren'in, her ne olursa olsun hoşgörülü ve yapıcı olması gerekiyor. Hele hele yüzülerek kuyruğuna gelinmiş bir başarıdan söz ediliyor ise...
Giresunspor'un TFF 1. Ligde birinci yani şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmesine, aynı bölgeden Samsunspor'un da ikinci olarak katılması halinde gelecek sezon Karadeniz'den 4 takım en üst kategoride yer almış olacaklardır. Bu da ayrı bir başarı öyküsüdür.

Yazarın Diğer Yazıları