Yıldırım, mal varlığı iddialarına açıklık getirmeli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın olduğu iddia edilen gemilerinin ve şirketlerinin listesi ile 26 milyar dolar serveti olduğu iddiaları sosyal medyada yer alıyor.

Okuyunca bu iddialara "Yok artık, inanılmaz" diye tepki gösterdim.

Binali Bey kendisinin ve ailesinin mal varlığını acilen resmen açıklamalı ki bu müthiş inanılması zor liste ile karşılaştıralım.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mal varlığını açıklayınca AKP adayı Mehmet Özhaseki de çocukları hariç mal varlığını açıkladı.

Binali Bey de ayni taktiği yapmasın ve 1. derece akrabaları olan eşi ve çocuklarının dahil ailesinin tüm mal varlıklarını açıklasın.

Mansur Yavaş harika bir öncülük etti ki Türkiye genelinde tüm belediye başkanları da 31 Mart Yerel Seçimi öncesi mal varlıklarını açıklamalılar.

Binali Yıldırım'ın mal varlığı olduğu iddia edilen bir liste sosyal medyada günlerdir yer alıyor ama ne bir tekzip ne de bir açıklama yapıldı.

Binali Yıldırım ve ailesinin mal varlığı ve serveti konusundaki iddialar doğru mu değil mi bilemem.

Ancak Binali Beyin mal varlığını acilen açıklamasını da beklerim.

Yıldırım ve ailesinin şirketleri ile gemileri hakkındaki iddiaların bir kısmı şöyle:

ŞİRKETLERİN TAMAMI 2002 YILINDAN SONRA KURULMUŞTUR

1-) Derin Denizcilik (2002) 2-) Sefine Denizcilik Yalova, 3-) Zealand Shipping Hollanda, 4-) Q Shipping Hollanda, 5-) Castillo Real Estate Hollanda, 6-) Baychart İstanbul,

7-) Chart-it Hollanda, 8-) Ceren Denizcilik İstanbul, 9-) North Bulkers Panama, 10-) Brother Navigation Marshal Adaları, 11-) Zeytin Denizcilik İstanbul, 12-) OGEM Marina, 13-) Metro Gemi Acentalığı, 14-) Eydo Denizcilik, 15-) Çağrı Gıda İnşaat, 16-) Su Bilgi Teknolojileri, 17-) Sekmen Otomotiv.

BİNALİ YILDIRIM'IN AİLE ŞİRKETLERİNİN SAHİBİ OLDUĞU GEMİLER

1-) MV Zealand Alexia (Dalo Z), 2-) MV Zealand Almere, 3-) MV Zealand Amalia, 4-) MV Zealand Amsterdam, 5-) MV Zealand Ariane (Sylyani Z), 6-) MV Zealand Beatrix, 7-) MV Zealand Delilah, 8-) MV Zealand Juliana, 9-) MV Zealand Maxima, 10-) MV Zealand Rotterdam, 11-)MV Breadbox Falcon, 12-) MV Celtic Explorer, 13-) MV Francisca, 14-) MV Leah, 15-) MV Meridiaan, 16-) MV Nekton, 17-) MV Samskip Akrafell, 18-) MV Samskip Endeavour, 19-) MV Samskip Innovator, 20-) My Lady Dee, (47,5 m. Süper yat) 21-) My Latitude, (45 m. Süper yat) 22-) AK Abba, 23-) AK Ceren, 24-) AK Brother, 25-) AK Phoenicia, 26-) Pacific Ocean, 27-) John F, 28-) Golden Bay, 29-) Sis, 30-) Son 1.

İddia edilen bu liste "mal varlığının bir kısmı" şeklinde ifade edilebilir. Çünkü iddia edilen bu listede; varsa evleri, arsaları, kooperatif hisseleri, altınları dövizleri, Türk paraları, hisse senetleri gibi Yıldırım ve ailesinin mal varlıkları yok.

Ayrıca bu liste doğru ise -bu varlıklarının değerleri de yok- yasaya göre değerlerinin de bildirilmesi gerekir.

Değerli okurlarım, Binali Yıldırım 1994 Yılında İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Belediyesi'nde Deniz Hatları İşletmesi Müdürü yapılmıştı.

2002 Yılında kurulan İlk AKP hükümetinin Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım'ın servetinin yaklaşık 26 milyar dolar olduğu iddia ediliyor.

Yanlış ve yalan ise hemen tekzip edilip doğrusunun açıklanması hatta yargı kararı ile bu iddianın yayınlanmasının, dağıtılmasının yasaklanması gerekirdi.

Binali Yıldırım'ın resmi web sitesi () var ki, mal varlığı yer almıyor. Milletvekili olduğu 2002 yılından bu yana bulunduğu görevlerde mal varlığı vermesi yasal zorunluluktu ki mutlaka vermiştir.

Ancak şimdi Belediye Başkanlığı gibi halka doğrudan hizmet edeceği bir göreve taliptir ki bu hizmet çok şaibelere açıktır. Bu nedenle mal varlığının şeffaf yönetim açısından halka açıklanması gerekir.

 

Yazarın Diğer Yazıları