Yılların çay ocağı ustası tavşan kanı çay demlemenin pratik yöntemini açıkladı! Meğer hepimiz yanlış demliyormuşuz…

Yılların çay ocağı ustası tavşan kanı çay demlemenin pratik yöntemini açıkladı! Meğer hepimiz yanlış demliyormuşuz…
Sabah yapılan kahvaltıların, en güzel kek ve poğaçaların vazgeçilmezi siyah çayı "En güzel ben demliyorum." demek ister misiniz? Bardağa koyarken çıkan mis gibi kokusuyla, kıpkırmızı tabiri caizse tavşankanı rengiyle iştah kabartıp iç ısıtan çay demlemek ve keyifle içmek isteyenlere çay demlemenin püf noktalarını veriyoruz.

Gün içerisinde bardak bardak tükettiğimiz çayın hem daha güzel renkte çıkmasını hem daha lezzetli olmasını sağlayan pek çok kriter var. Çayın kalitesinden temizliğine, eklediğiniz sudan çayın demlenme süresine kadar etkili olan her detayı öğrenmek isteyenler için çay demlemenin pratik sırlarını hazırladık.

SİYAH ÇAYDA KALİTEDEN HİÇ ŞAŞMAYIN

Siyah çay rengi ve dokusu gereği en çok taklit edilen çaylar arasında yer alıyor desek yanlış olmaz. Bu nedenle her zaman taptaze ve tavşankanı çay içmek istiyorsanız çayınızı güvendiğiniz markalardan temin etmeye özen gösterin.

GÜZEL RENGİ OLMASI İÇİN ÇAYI YIKAMAK ÖNEMLİ

Bildiğiniz üzere siyah çayların geneli fabrikalarda işlemden geçiriliyor. Paketleme ve yapılan işlemler esnasında çayın tozlanmaması mümkün olmuyor. Çay paketlerinin dibine baktığınızda ne kadar toz kalıntısı olduğunu fark edersiniz. Daha yumuşak daha kırmızı renk için çayınızı demlemeden önce mutlaka sudan geçirmenizi öneririz.

ÇAYI İYİ DEMLEMEDE EN ÖNEMLİ ŞEY: SU SEÇİMİ

Genel itibariyle çay demlerken su seçimine özen göstermiyoruz. Çeşme suyu az da olsa kireç, klor gibi istenmeyen maddeleri içeriyor. Çayın lezzetini ve rengini belirleyen en önemli kriterler arasına su seçimi de giriyor. Çay demlerken her zaman hazır içme suyu kullanmanız ya da arıtılmış su kullanımına özen göstermeniz lezzet ve sağlık açısından önem taşıyor.

KAYNAYAN SUYU EN AZ 3-4 DAKİKA BEKLETİN

Hemen hemen herkes çay demlemek için kaynattığı suyu doğrudan demlik kısmına ekliyor. Kaynama noktasına gelen su çoğu zaman çayın yanmasına neden olabilir. Daha yumuşak içimli bir çay deneyimi için evvela kaynayan suyun 3-4 dakika dinlenmesini sağlamak gerekiyor.

ÇAYIN EN AZ 20 DAKİKA DEMLENMESİ GEREKLİ

Genelde uzun süre bekleyen çayın lezzeti acılaşır. Nefis çay keyfi yaşamanız için çayı en az 20 dakika demlemeniz yeterli olacak. Tüm bu detayları göz önünde tutup çayınızı hazırladığınızda lezzetine bayılacaksınız. Afiyet olsun!