Yolun mahkemedir şehzade. Paşaları çorba kuyruğunda bekletmişti

Yolun mahkemedir şehzade. Paşaları çorba kuyruğunda bekletmişti
Uğur Can isimli bir avukat 2.Abdülhamid’in 4.kuşaktan torunu Kayıhan Osmanoğlu’nu geçtiğimiz günlerde Devlet-i Aliyye Ocakları üyelerinin “Şehzadem” sloganıyla karşılanmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundu.

Odatv’de yer alan habere göre, ölümünün 103. yıl dönümü için 2. Abdülhamid’in türbesi önünde geçen hafta toplanan Devlet-i Aliyye Ocakları üyeleri, padişahın 4. kuşaktan torunu ve kurucu başkanları Kayıhan Osmanoğlu’nu mehter takımı ve “Yolun yolumuzdur şehzadem” sloganlarıyla karşıladı.

Devlet-i Aliyye Ocakları üyelerinin “Şehzadem” sloganı tartışma yarattı.

Avukat Uğur Can, “Şehzadem” sloganı atanların suç işlediğini belirtip İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundu.

431 sayılı “Hilafetin Kaldırılması Kanunu” Ek 4. Madde ile Osmanlı hanedan mensuplarına “şehzade, prens, sultan” gibi unvanların kullanmasının yasak olduğunun altını çizen Avukat Can, kullananların ise altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini savundu.

Avukat Can açıklamasında “Osmanlı hanedan mensubu Kayıhan Osmanoğlu’na ‘şehzadem’ diye hitap edilmesi kanun uyarınca suçtur. Bu sebeple demokrasimiz ve cumhuriyetimize sahip çıkmak adına tarafımca anılan suçla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler