YSK kararı; Erdoğan 3. kez aday olamaz

YSK kararı; Erdoğan 3. kez aday olamaz

Bugün 6 partinin liderleri Çankaya Belediyesinin Ahlatlıbel tesisinde yuvarlak masa etrafında toplanıyorlar.

Peki, neden Ahlatlıbel?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun 5 parti liderini Ahlatlıbel''deki Çankaya Belediyesi tesisine davet etmesi iki önemli mesaj içerir.

Birincisi;

Ahlatlıbel tesisinin karşısında Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay vardır.

Kılıçdaroğlu-6 lider buluşmasında ele alınacak olan, "Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim" toplantısı ile Türkiye''nin en yüksek iki yargı organına şu hukuki mesajı vermektedir;

- Bağımsız ve Tarafsız Yargı…

İşte bu fotoğrafta Ahlatlıbel''deki Çankaya Belediyesi tesisinin bahçesinden Anayasa Mahkemesi binası görülüyor...

İkincisi;

"Çankaya" mesajıdır.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devletin başı olan tüm Cumhurbaşkanları Çankaya Köşkü''nde ikamet etmişler ve faaliyette bulunmuşlardır...

"Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim" ile oluşacak yeni anayasada tarafsız Cumhurbaşkanı''nın mekânına ilişkin şu siyasi mesajı vermektedir;

- Saray değil Çankaya Köşkü...

Recep Tayyip Erdoğan istediği kadar, "Bay Kemal" diye bağıra çağıra hitap etsin şu gerçeği değiştiremez

- Kemal Kılıçdaroğlu, "Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti" ilkesini "dostları" ile tekrar Türk demokrasisine ilk seçimde kazandıracaktır.

Değişik siyasi görüşte olan 6 siyasi partinin liderleri;

- Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan bugün tarihî bir birlikteliği gerçekleştiriyorlar.

6 lider Türk siyasi hayatına altın harflerle "Demokrasi kahramanları" olarak yazılacaktır.

Çünkü ucube "Tek Adam Rejimi" bu birliktelik ile yıkılacak, kuvvetler ayrılığı ilkesini temel alan anayasa değişikliğini gerçekleştirecek ittifak oluşacak ve ilk seçimde de ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkartılacaktır.

***

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Recep Tayyip Erdoğan''ın üçüncü dönem adaylığı için dedi ki;

- "Elimde komisyon raporu var. 2016 yılında komisyonda Anayasa değişikliği teklifi görüşülürken hiç bir muhalefet partisi üyesi Cumhurbaşkanı''nın 2. kez aday olacağı konusuna itiraz etmedi."

İlahi Başkan Şentop

Muhalefet partileri Erdoğan''ın 3. kez aday olamayacağı konusunda sizi neden uyarsınlar ki?

O kadar cahil siyasetçiler mi?

Tam tersi ne kadar uyanıklar ki 101. Madde görüşülürken Erdoğan''ın üçüncü kez adaylığı konusunda AKP''li komisyon üyelerini uyandırmamış hatta uyutmuşlar.

Daha da vahimi TBMM Başkanı Mustafa Şentop şunu da söylüyor:

- "101. Madde dediğimiz yeni madde Nisan 2018''de gelmiştir."

İlahi Başkan Şentop;

"Güneş balçıkla sıvanmaz…"

101. Maddenin "Bir kişi en fazla iki kez Cumhurbaşkanı seçilir" hükmü 2007 anayasa değişikliğinde kabul edildi. 2010 ve 2017 anayasa değişikliklerinde aynen kaldı.

Mustafa Şentop ve AKP''liler bu YSK kararına ne diyeceksiniz?

Cumhuriyet Gazetesinden Deniz Ogan''ın haberine göre, bir vatandaş Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu''na (YSK) Erdoğan''ın 3. kez adaylığı hakkında başvuruda bulundu.

YSK şöyle yanıt verdi:

- "6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu''nun ''Seçim dönemi, seçim döneminin başlangıcı ve seçimlerin tamamlanması'' başlıklı 3. maddesinde "Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir…"

Yüksek Seçim Kurulu son sözü şöyle söyledi:

- "Erdoğan zamanında yapılacak Haziran 2023 seçiminde 3. kez cumhurbaşkanı adayı olamaz…"

"Tek Adam Rejimi" AKP ve MHP''nin "sözde uzman hukukçuları" tarafından hazırlandı ve Meclis komisyonu ile genel kurulunda milletvekilleri tarafından kabul edildi ki bugünlerde;

Hiç biri Erdoğan''ın gözüne görünmesin…

Yazarın Diğer Yazıları