Zekai Aksakallı darbecilerin elinden böyle kurtuldu

Zekai Aksakallı darbecilerin elinden böyle kurtuldu
15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın kendisini rehin almak isteyen darbecilerin elinden nasıl kurtulduğuna ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Darbe girişiminin kaderini değiştiren isimlerden biri de Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı olmuştu. Zekai Aksakallı, kendisini rehin almak isteyen darbecilerin elinden kurtulmuştu. Aksakallı, koruma astsubayı Ömer Halisdemir'e Özel Kuvvetler Karargahını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürme görevi vermişti. Güvenlik uzmanı emekli binbaşı Mete Yarar, Zekai Aksakallı'nın darbecilerin elinden kurtulduğu görüntüleri Habertürk'te paylaştı.

TEKMEYLE DÜŞÜRDÜ

Görüntülerde Aksakallı otomobille eşiyle birlikte ilerlerken darbeciler tarafından 2 araçla önleri kesiliyor. Kıbrıs'ta görevli olan Özel Kuvvetler'de görevli bir albay yanına yaklaşıyor, kapıyı açıp Aksakallı'yı indirmeye çalışıyor. İki asker arasında itişme başlıyor. Aksakallı, tekmeyle darbeci albayı yere düşürüyor ve ardından araçla uzaklaşıyor.

Yarar, programda Aksakallı ile ilgili şu detayı da paylaştı:

Zekai Aksakallı Paşa'nın Özel Kuvvetler'deki bütün personelin cebine koyduğu 8 emirlik bir emir var. Son emri okuyayım: Durum ve şartlar ne olursa olsun teslim olmak ve esarete düşmek düşünülemez. Şehadet esastır.

İKİ ÖZEL KUVVETLER EKİBİ DARBENİN ENGELLENMESİNDE ROL OYNADI

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Semih Terzi'yi öldürmesinden önce, Semih Terzi Silopi'den bir tabur özel kuvvetler personelini yanında getiriyor. Fakat Semih Terzi'nin getirdiği taburdan iki grup ayrılıyor. Durumdan kuşkulanan bir grup Silopi'den geldikleri uçağın indiği havaalanında Semih Terzi'nin yanından sıyrılıp gizleniyor ve Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa'yı arıyor. Zekai Paşa onlara hemen havaalanını ele geçirmeleri emrini veriyor ve o grup havaalanını kontrol altına alıyor. Helikopterlerin ve uçakların iniş ve kalkışlarına engel oluyor. Bir diğer grup ise şehit Astsubay Halisdemir'i ve yaşananları görünce geri çekilip durumdan şüphelenip hemen Zekai Paşa'yı arıyor. Zekai Paşa bu gruba da "Hemen Özel Kuvvetler Karargahı'nı ele geçirip içerideki kendileriyle birlikte gelip karargaha girenleri öldürmeleri" talimatını veriyor. O ekip Zekai Aksakallı'nın emriyle karargahı ele geçiriyor ve darbeci özel kuvvetler ekibini öldürüyor"

Yarar, "Amerika'nın, Cumhurbaşkanı da çok tepki göstermişti, Merkez Ordular Komutanı "Bizim müttefiklerimiz tutuklanıyor" dedi. Böyle bir açıklama akıllı mantıklı geliyor mu? İlker Başbuğ tutuklandığında böyle bir açıklama yapmadılar. Bu adamın geçmişi ne? Bu adamın bundan önceki göre Özel Kuvvetler Komutanı. Ondan önceki görevi de Özel Operasyonlar Birimi'nin başında. Eğer diyorsa ki "Benim ortak dostlarımı tutukluyorsunuz", o zaman bu ülkede Türkiye için çalışmayan ama Amerika'ya çalışan çok adam varmış demektir" diye konuştu.