Zor durumdaki Renault'dan ,Mercedes hamlesi

Zor durumdaki Renault'dan ,Mercedes hamlesi
Korona virüs etkisiyle finansal açıdan kötü bir yıl geçiren Fransız otomobil devi Renault, Mercedes'in çatı şirketi Daimler'deki hisselerini satarak borçlarını ödeyecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınının en çok etkilendiği sektörlerin  başında gelen otomobil üreticileri için düştükleri ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için çözüm yolları arıyor. 

Ekonomik sıkıntı içerisinde olan Fransız Renault, salgın nedeniyle 2020''de 8 milyar euro (9,7 milyar dolar) zarar ettiğini açıkladı. Şirket, şimdi borçlarını ödemek için çeşitli planlar yapıyor.

DAIMLER''DEKİ HİSSELERİNİ SATTI

Renault, Alman otomotiv devi Daimler''deki yüzde 1,54''lük payının tamamını sattı. Marka, 69,50 euroluk hisse değeri üzerinden yapılan satıştan toplam 1 milyar 143 milyon euro gelir elde etti. Gelen bilgilere göre Renault, bu geliri borçlarını ödemek için kullanacak.

Fransız üretici, Japon partneri Nissan ile birlikte endüstriyel ortaklıklarını güçlendirmek için 2010 yılında Daimler ile hisse alışverişinde bulunmuştu.

Renault tarafından yapılan yazılı açıklamada, hisse satışından sonra taraflar arasındaki endüstriyel iş birliğinin devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK: Ensonhaber

İlgili Haberler