Moody’s: Türkiye 2019'da yüzde 2 küçülecek

Moody’s: Türkiye 2019'da yüzde 2 küçülecek
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in son raporunda Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,0 seviyesinde daralmasının, 2020 yılı sonunda ise yüzde 3 büyümesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, '2019-2020 Makro Ekonomik Görünüm' güncelleme raporunda, küresel ekonominin 2020 yılı başlarına kadar zayıflamaya devam etmesi, parasal politika normalleşmesi hızının da 2019’da yavaşlaması öngörüldü. Raporda Türkiye’de geçen yılın ekim ayından bu yana enflasyonun gerileme eğiliminde olmasının pozitif bir gelişme olduğu belirtilerek toplam talebin azalmasıyla enflasyonda da gerileme beklendiği kaydedildi. Raporda Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,0 seviyesinde daralmasının, 2020 yılı sonunda ise yüzde 3 büyümesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel ekonominin 2020 yılı başlarına kadar zayıflamaya devam etmesinin beklendiğini duyurdu.

Kredi derecelendirme kuruluşunun “2019-2020 Makro Ekonomik Görünüm” güncelleme raporu yayımlandı. Raporda, “Küresel ekonomi, 2019 yılında ve 2020’nin başlarında zayıflamaya devam edecek. Parasal politika normalleşmesinin hızı 2019’da yavaşlayacak. Ekonomik büyüme giderek ılımlı hal aldıkça ve bilanço riskleri aşağı doğru yönlendikçe, başlıca merkez bankalarının daha temkinli bir yaklaşım göstermesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE BEKLENTİLERİ

Raporun Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin aldığı bölümünde ise cari açık tarafında kaydedilen gelişmenin ağırlıklı olarak ithalattaki azalışın ve düşük petrol fiyatlarının yansıması olduğu belirtildi.

Türkiye’de geçen yılın ekim ayından bu yana enflasyonun gerileme eğiliminde olmasının pozitif bir gelişme olduğu belirtilen raporda, toplam talebin azalmasıyla enflasyonda da gerileme beklendiği kaydedildi.

Raporda, Türkiye’de enflasyonun yakın vadede politika gevşemesine izin verecek derece hızlı bir şekilde azalmasının beklenmediği tahminine yer verilirken, Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,0 seviyesinde daralmasının, 2020 yılı sonunda ise yüzde 3 büyümesinin öngörüldüğü kaydedildi.