Moskova'da yolcu uçağı düştü

Moskova'da yolcu uçağı düştü
Rusya'nın Saratov Havayolları'na ait bir yolcu uçağı Moskova'da düştü. Uçakta bulunan 71 kişiden kurtulan olmadığı düşünülüyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Domodedovo Havalimanı'ndan Orsk'a gitmek için havalanan, içinde 71 kişinin bulunduğu ve Saratov Havayolları'na ait An-148 tipi yolcu uçağı Ramenskiy'de düştü. 

ACİL DURUMLAR BAKANLIĞI UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Moskova Acil Durumlar Baş İdaresi'nden yapılan açıklamada, Saratov Havayolları'na ait uçağın Ramenskiy şehrinde düştüğü ve kurtarma ekiplerinin bölgede arama çalışmaları başlattığı aktarıldı. Nitekim bir kaynak, Moskova- Orsk seferi yapan ve havalandıktan 2 dakika sonra radardan kaybolduğu söylenen An-148 tipi yolcu uçağının yerinin tespit edildiğini ama ekiplerin henüz alana ulaşamadığını anlattı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da uçağın Ramenskiy'de düştüğünü doğruladı.

Domodedovo Havalimanı'ndan bir kaynak, uçaktaki 71 kişinin 65'nin yolcu (1 çocuk), 6'sının da mürrettebat olduğunu söyledi.

PUTİN'DEN UÇAKTAKİLERİN YAKINLARINA TAZİYE

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ramenski'ye düşen uçaktaki yolcuların yakınlarına başsağlığı dilediğini aktardı. Peskov, Putin'in olayla ilgili özel komisyon kurulması emri verdiğini söyledi.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, düşen uçağının enkazına ulaşıldığını duyurdu. Bakanlığın sitesinde yapılan açıklamada, “11.02.2018’de 14.45’te kurumumuzun bölge nöbet birimine, Moskova, Ramenskiy bölgesi, Stepanovskoe köyü mevkiinde bir uçağın radarlardan kaybolduğuna dair ihbar yapıldı. Ramenskiy kurtarma ekipleri kaza bölgeye doğru intikal etti” dendi. Açıklamada, “15.40 – Uçağın enkazına ulaşıldı” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, kaza yerinde 34 adet makine ve 167 kişinin çalışmalara katıldığını da kaydetti.

İlgili Haberler