MSB ve Dışişleri'nden Libya açıklaması

MSB ve Dışişleri'nden Libya açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya'da ateşkesin sağlanamaması sonrası açıklamalar yaptı.

Moskova'da Lİbya'daki ateşkes için yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması ve General Hafter'in ateşkes anlaşmasını imzalamaması sonrası Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Hafter'e yüklenirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise bölgedeki barışı korumak için çalışmalarının süreceğini söyledi.

Libya'da ateşkesin sağlanamaması sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi. Çavuşoğlu,  "Hafter'in ateşkes anlaşması imzalamaması kimin savaş kimin barış istediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"BÖLGEDE BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Libya’da ateşkesi mutlaka başaracağız. Olmaz olur mu, Dünyanın sonu mu geldi. Hem Libya hem idlib’de siyasi bir çözümle oradaki sükunun sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Akan kanın durması umudumuz. " dedi.