MSB'den o haberlere ilişkin açıklama

MSB'den o haberlere ilişkin açıklama
Milli Savunma Bakanlığından, Tel Amer'de "Rejim güçleriyle sıcak çatışmaya giriliyor" şeklinde çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Soçi'de yapılan mutabakat gereği Rusya ile Türkiye'nin birlikte gerçekleştirdiği devriyenin başlamasının ardından, gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Tel Amer'de "Rejim güçleriyle sıcak çatışmaya giriliyor" şeklinde çıkan haberler hakkında, rejimle bire bir çatışma gerçekleşmediğini belirten Albay Olcay Denizer , "Tel Tamer'de bir operasyonumuz yok. TSK tarafından Tel Tamer'e atılan bir mermi yok" dedi.

Toplantıda bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Denizer, PKK/YPG'lilerden temizlenen Tel Abyad ve Resulayn'a geri dönüşlerin başladığını açıkladı.

"PATLAYICI İMALATHANESİ KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ"

Harekat bölgesinde EYP ve patlayıcı imhası için faaliyetlerini sürdüğünü kaydeden Denizer, "Tel Abyad'da teröristlere ait el yapımı patlayıcı madde imalathanesi tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi. Patlayıcı yapımında kullanılan 1 tondan fazla, amonyum nitrat ele geçirildi. Şu ana kadar 400'den fazla mayın ve EYP madde ile bomba yüklü bir araç etkisiz hale getirildi. Türkiye'ye yönlendirilmiş, ve seri bağlanmış vaziyette 75 adet roket tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.