Muğla Büyükşehir'den, 55 bin ceviz fidanı

Muğla Büyükşehir'den, 55 bin ceviz fidanı
Menteşe'nin Düğerek Mahallesi'nde düzenlenen fidan dağıtım törenine; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımın desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla, Muğla dahilinde, 565 çiftçiye 55 bin adet ceviz fidanı dağıtımına başladı. ''Toprağını satma, ürününü sat'' sloganı ile yerli üreticiye destek olmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçesinde ceviz fidanı dağıtımına başladı. 1 Milyon 60 bin lira maliyetle yüzde 50 hibeli olarak sağlanan ceviz fidanı desteklemesinde, il genelinde 565 çiftçiye 55 bin adet ceviz fidanı dağıtılacak.

osman-gurun-mugla-belediye-baskani-kasim-2019.jpg

Menteşe'nin Düğerek Mahallesi'nde düzenlenen dağıtım törenine; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, belediye personeli ile vatandaşlar katıldı. Törende genç üreticiler adına konuşan Mutlu Şahin ve Kadın üreticiler adına söz alan Funda Karayiğit Büyükşehir Belediyesinin tarım ürünlerine verdiği destekler dolayısı ile teşekkür ettiler. Karabağlar yaylasında bulunan arazilerine ceviz ekimi için 50 fidan aldıklarını söyleyen Funda Karayiğit, toprağın analiz edilmesinden ekime hazırlanmasına kadar her aşamada büyükşehir belediye ekiplerinin yanlarında olduklarını söyledi.

muglada-ceviz-fidani-dagitiliyor-2019.jpg

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi tarım ve hayvancılığın desteklenmesi adına yürüttükleri projelerin büyüyerek devam edeceğini belirterek, bu güne kadar 128 bin fidan dağıttıklarını söyledi.  Osman Gürün, ''Türk çiftçisi, bir eliyle kılıcını kullanırken, diğer elindeki sapanla topraktan ayrılmadı. Eğer milletimizin büyük ekseriyeti çiftçi olmasaydı, biz bugün Dünya yüzünde bulunmayacaktık. Toprağına sahip çıkan, üreten köylümüz baş tacımızdır.'' dedi.

mugla-,-ceviz-fidani-teslim-toreni-kasim-2019.jpg