Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Muğla ve Bodrum bu kez siyasetle ısındı

Türkiye'nin cennet ili Muğla, bu hafta sıcak siyasi gelişmelere sahne oldu.

İyi Parti Muğla il ve ilçe teşkilatını hızla oluştururken, CHP'nin gündeminde ise Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'a yapılan saldırı vardı.

Hatırlayacaksınız, Ömer Süha Aldan, AKP'nin çıkardığı KHK ile; milis güçleri ve bir takım mafyatik grupları şiddete teşvik ettiğini söylemiş, olası demokratik eylemlerde bu "it"lerin yurttaşlara saldırabileceğinden söz etmişti.

Bu açıklamanın ardından Muğla AKP il ve ilçe teşkilatı, Aldan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Onlara göre Aldan, 15 Temmuz'da sokağa çıkan yurttaşlara hakaret etmişti!

CHP Muğla İl Başkanlığı ise AKP'nin bu hamlesine hemen karşılık verdi... Yakın zamanda rakipsiz girdiği kurultayda yeniden il başkanı seçilen Mürsel Alban, 13 ilçe başkanını yanına alarak saldırılara yönelik bir basın toplantısı düzenledi.

"Saldırı" diyorum çünkü Ömer Süha Aldan'ın konuşmasında, 15 Temmuz'da sokağa çıkanları değil, elinde pala, satır, silah mantar gibi türeyen ve iç çatışmanın fitilini ateşleyecek paramiliter oluşumları kastettiği çok açık!

CHP Muğla İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısına Ömer Süha Aldan ile birlikte milletvekilleri Nurettin Demir ve Akın Üstündağ'da katıldı.

İl Başkanı Mürsel Alban; "Ülkemizde son 15 yılda ayrıştırıcı, etnik siyaset yapan, birleştirici değil ötekileştiren dil kullanan, gezi direnişinde yüzde 50'yi evlerinde zor tutuyorum diyen, referandumda hayır oyu verenlere terörist diyecek kadar ileri giden iktidarın milletvekilimize attığı çamurun izi kalmaz, hesabını sandıkta soracağız" dedi...

Aldan'a destek veren milletvekilleri ve ilçe başkanlarının da ortak görüşü meselenin Zarrab olayı ile ilgisi olması... Eski DGM Savcısı Aldan, TELE 1'de benimle yaptığı TV programında Zarrab'ın hayali ihracat yaparak devletten 850 milyon TL KDV iadesi alıp almadığını sormuştu... O programdan 5 saat sonra Aldan hakkında sosyal medyada başlatılan saldırılar, suç duyuruları ile devam etmişti...

Peki Aldan ne diyor?

"Yaşamımda en tahammül edemediğim olgu haksızlığa uğramaktır. Böylesi durumlarda daha çok bilenirim, daha güçlenirim. Bu iftiralara boyun eğip bir kenara çekileceğimi sanmasınlar. Hesaplaşacağımız günü sabırla bekleyeceğim."

***

"İYİ"nin güneşi Bodrum'da...

---

Türkiye'de teşkilatlanmaya devam eden İYİ Parti, Bodrum'da İlçe Teşkilatını kurdu.

Açılış törenini ben de takip ettim. Salonda müthiş bir heyecan vardı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in Bodrumlulara hitaben ilettiği mesaj büyük alkış aldı.

Sayın Akşener bu mesajları görüntülü olarak kaydedip gönderebilse eminim bu tip toplantılarda heyecanı daha da katlayacaktır.

İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı'nın Kurucu Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, 60 kişilik kadrosunda mühendisten, esnafa, avukattan işçiye, ev hanımından kalp cerrahına kadar hem mesleki olarak hem de farklı siyasi görüşlerden etkili bir ekip kurmuş.

Bu ekibin kurulmasında İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun'un etkisi büyük... Tosun, Konacık Belediye başkanlığı dönemindeki başarıları ile Bodrum'da çok popüler bir isim...

Toplantıyı birlikte izlediğim Bodrum'un köklü ve saygın isimlerinden Galip Gür'e "ne düşünüyorsun?" diye sordum... "Bodrum'da siyaset çok ısınacak" diye yanıt verdi.

Bodrum İlçe Başkanı Şahbaz konuşmasında; "Farklılıklarımız bizi daha güçlü ve demokratik kılıyor. İnançlara ve düşüncelere sonsuz saygımız var elbet ama bizi asıl bir arada tutan ortak yönlerimiz var. Hepimiz Atatürkçüyüz, hepimiz laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini ve onun Misak-ı Milli ile sınırları çizilmiş ve atalarımızın kanıyla sulanmış sınırların bölünmez bütünlüğünü savunuyoruz. İster ulusalcı deyin ister milliyetçi, hepimiz vatanseveriz, memleket sevdalısıyız." dedi...

Şahbaz'ın bu sözlerinin altına imzamı atıyorum... Türkiye'de "AKP'ye hayır" diyenlerin hangi zemin üzerinde siyaset yapacağının tarifi bu olsa gerek...

Yazarın Diğer Yazıları