Vatandaşlar alevlerle boğuştu, havadan yardım gelmedi

Vatandaşlar alevlerle boğuştu, havadan yardım gelmedi
Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken, EURONEWS'un yayınladığı videoda, Muğla-Çökertme'de halkın yangını söndürme çabası dikkat çekti. Vatandaşlar, panik halde mücadele ederken, havadan müdahale gelmediği görüldü.

Vatandaşlar alevlerle boğuştu, havadan yardım gelmedi

Türkiye''de 28 Temmuz''da Antalya''nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 6 günde farklı illerde çıkan toplam 144 orman yangınının 134''ü kontrol altına alındı. 5 ilde devam eden 10 yangın için söndürme çalışmaları sürüyor. Yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 8''e yükseldi. Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna''dan toplamda 18 hava aracı destek verirken bunlardan 16''sı ücretsiz katkı sağlıyor. 

Yaklaşık bir haftadır yangınların kontrol altına alınamaması kafalarda soru işareti bırakırken, Türkiye''nin çeşitli bölgelerinin büyük bir kısmı yok oldu. ''Uçaklar nerede'' başlığı altında yangınların tamamıyla söndürülememesi tepki odağı oldu.

Gerçekleri gözler önüne seren bir video da EURONEWS''den geldi. 

Videoda Muğla-Çökertme''de insanların ve hayvanların, yangından büyük korku ile kaçtığı gözlemlenirken, yangının söndürülmesi için halk büyük çaba sarf ediyor. 

Yine aynı şekilde videodaki en önemli detay ise, halkın çabasına rağmen yangına havadan müdahale yapılmaması.

İşte o video:

Bir başka eleştiri ise Gazeteci Ersoy Özdem''den geldi. Özdem, resmi sosyal medya hesabı Twitter''dan, Muğla''daki yangına dair EURONEWS''un görüntülerini paylaşırken, şu cümleleri kullandı:

Muğla Çökertme’de çaresiz kalan insanlar. Bu insanlar devletten de yardım ister, hiç tanımadığı birinden de. Ocağına ateş düşmüş çünkü…

İşte o paylaşım:

 

 

 

 

 

İlgili Haberler