Muğla'da 24 kişinin hayatını kaybettiği kazada flaş gelişme. Anneler Günü Programı için yoldalardı

Muğla'da 24 kişinin hayatını kaybettiği kazada flaş gelişme. Anneler Günü Programı için yoldalardı
İzmir’in Buca ilçesinde Anneler günü programı için Marmaris’e gidenleri taşıyan tur midibüsü devrilmesi nedeniyle 24 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili yeni karar açıklandı. Kazayla ilgili daha önce 10 yıl hapis cezası alan araç sahibinin yeniden yargılandığı davada davada "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet’in haberine göre, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık midibüs sahibi Bülent Çetindağ, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı, taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Söz verilen Çetindağ, kaza nedeniyle yıllardır hem kendisinin hem de ailesinin mağdur olduğunu iddia etti.

Aracının bütün bakımlarını yaptırdığını öne süren sanık, "Fren sistemleriyle ilgili hiçbir sorun yok. Mevzuata aykırı hiçbir işlem yapılmadı. Her yıl muayenesini yaptırdım. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum." dedi.

Sanığın avukatı Mustafa Cihat Eken ise Adli Tıp Kurumu raporuna göre, fren sistemini kim değiştirdiyse kazanın failinin o olduğunu savundu.

Aracı kullanan şoförün kazada ölmesi nedeniyle müvekkilinin sanık sandalyesinde olduğunu öne süren avukat, Çetindağ hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının avukatları ise sanığın suçlu olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığı, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 18 yıl 9 ay cezasına çarptırdı.

 

İlgili Haberler