İşçisin sen işçi kal. Dolmuşa iş elbisesiyle binen işçiyi koltuk kirlenir diye koltuğa oturtmadı. Helal olsun kadın yolcuya işçiye sahip çıktı

İşçisin sen işçi kal. Dolmuşa iş elbisesiyle binen işçiyi koltuk kirlenir diye koltuğa oturtmadı. Helal olsun kadın yolcuya işçiye sahip çıktı
Muğla’da akşam saatlerinde işinden dönen bir işçiyi, dolmuş şoförü pantolonu kirli diye koltuğu oturtmak istemedi. Şoföre yolcular tepki gösterdi.

DHA''nın bilgilerine göre olay, 6 Aralık saat 20.00 sıralarında Muğla''nın Bodrum ilçesinde eski otogarda meydana geldi.

Çalıştığı inşaattan çıkan işçi evine dönmek üzere Bodrum- Yalıkavak dolmuşuna bindi.

“SEN BU KOLTUĞU OTURAMAZSIN”

Dolmuşa binen işçiye şoför ayağa kalkarak tepki gösterdi. Şoför, işçiye “Sen bu elbiseyle, bu pantolonla bu koltuğa oturamazsın” dedi.

“DURDUK YERE SAVAŞ ÇIKARDIN”

Şoföre tepki gösteren vatandaş, tartışmayı cep telefonu kamerası ile kaydetti. Şoför hem işçiye hem de vatandaşa şunları söyledi:

“O zaman diyeceksiniz ki bu koltuk kirli. Beni neden çekiyorsun? Allah Allah. Geldiğin zaman bu koltuk kirli dediğin zaman beni şikâyet ediyorsun ama. Görüyor musun durduk yere savaş çıkardın arabanın içinde. Sen neden çekiyorsun? Sen bak, indiririm aşağıya giderim polise. Sen habersiz video çekemezsin.”

Şikayetler üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından dolmuş şoförünün bilgisine başvurulacağı öğrenildi.

İDARİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekerken, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kentimizde faaliyet gösteren özel toplu taşıma aracında şoförü tarafından bir emekçimize gösterilen tepkiyi üzülerek takip ettik. Söz konusu araç ve şoförü Büyükşehir Belediyesi bünyemizde bulunmamakla beraber, denetim yetkimiz dahilinde sürücünün şoför kartı iptal edilmiş, hakkında idari işlem başlatılmıştır. Emeğe, emekçiye ve alın terine saygı önceliğimizdir" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler