Muhalefet ortak miting yapacak mı?

Muhalefet ortak miting yapacak mı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefetin ortak miting yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, CNN Türk'te canlı yayın konuğu oldu. Hedeflerinin Türkiye'nin temel sorunlarını çözmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin 5 temel sorunundan söz ediyoruz; ekonomi, eğitim, toplumsal barış, demokrasi ve dış politika. Türkiye’nin bu 5 temel sorununda çözüm üreteceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, "Bu iş tamamlanacak. Bu iş 24 Haziran’da tamamlanacak. Türkiye’ye demokrasi gelecek, Türkiye’ye hak, hukuk ve adalet gelecek" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: 

"Bağımsız kurumların bağımsızlıkları yok. Oysa rahmetli Ecevit hükümeti ile özellikle ekonominin sıcak siyasetten uzaklaştırılması için bağımsız kurumlar oluşturuldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi. Bu iktidar döneminde Türkiye o bağımsız kurumların ekonomiye yapması gereken katkılardan uzak pozisyona itildi. Örneğin Merkez Bankası karar alamıyor. Siyasal baskılar nedeniyle. BDDK karar alamıyor, Rekabet Kurumu karar alamıyor. Oysa bunların sıcak siyasetten uzak, ekonominin gereklerine göre karar almaları gerekir. Ama doğrudan müdahale, sarayın doğrudan müdahalesi Batı’nın gözünden kaçmıyor tabii ki.

Örneğin; Türkiye’ye döviz getirecek olan, dolar getirecek olan insanların gözünden kaçmıyor bütün bu gelişmeler. Merkez Bankası’nın bağımsızlığını yitirmesi doların yükselmesine yol açıyor. Ayrıca OHAL var. Can ve mal güvenliği yok ki bunu da Erdoğan bizzat kendi manifestosunu açıklarken ifade etti. Herkesin can ve mal güvenliği olacak diye. Olan bir şey açıklanmaz ama olmayan bir şeyi siz vaat olarak verirseniz, bunu da kendisi açıklayarak kimsenin can ve mal güvenliği olmadığını söyledi bir anlamda."

ORTAK MİTİNG

(İttifakta ortak miting olacak mı?) "Onu bilmiyorum. O konuda 4 liderin bir araya geleceği miting hiç konuşulmadı gündeme de gelmedi. Ama önümüzdeki süreç içinde gündeme gelir mi bilmiyorum."