Muhalefete muhalefet edenler

Türkiye'de yeni bir siyaset dönemi başladı: Muhalefeti karala ve muhalefet etmekle de kalma hain ilan et..

Bunun için;

-AKP siperinde mevzilenin. Böylece devletin kurumsal güçleri ile iktidarı arkanıza alarak siz de ateş etmeye başlayın.

-BOP'un eş başkanlığını unutun, İYİ Parti İle CHP'yi Amerikancılıkla suçlayın.

-Afrin'i öne sürün ama "ABD'nin BOP projesinin bir parçası olan Güvenli Bölge" stratejisini görmezden gelin.

-FETÖ ile mücadele eder görünün ama iş siyasi ayağına gelince iktidarın arkasında durmaya devam edin. FETÖ övgücülerinin AKP'den belediye başkanı adayı gösterilmelerine sessiz kalın. Buna karşılık İYİ Parti'yi Fetö'cülükle suçlamaya devam edin.

-Türkiye, Atlantik sisteminden kopup Avrasya konumuna mı yöneliyor, sevincinizden uçun. Sizin için önemli olan Türkiye'nin bir boyunduruktan çıkıp ötekine girmesi. Yeter ki bu boyunduruk sizin boynunuzdakine uysun.  İYİ Parti buna karşı çıkınca da Amerikancılıkla suçlayın. Çünkü sizin boyunduruğunuzu istemiyor. O tam bağımsızlık diyor.

-Çin 1949'da Doğu Türkistan'ı mı işgal etti. Bunu yok sayın, görmezden gelin. Siz, "ABD, ayrılıkçıları destekliyor" propagandasıyla, tüm bağımsızlık hareketlerini bastırıp Çin'in yanında yer alın. Hatta "yaşasın Çin işgali" diye bağırabilirsiniz de.

-ABD'nin "Bizim adamımız" dediği Ahmet Davutoğlu Başbakanlıktan mı uzaklaştırılıyor, Davutoğlu'nu Türkiye seçmeninin önüne koyup oy isteyenleri hatırlamayın. Amerikancı dediğiniz Davutoğlu'nu yıllarca ülkenin başında tutanları, bir zamanlar Dışişleri Bakanı yapanları da unutun, suçlamayı muhalefete yapın, AKP'yi aklayın. Çünkü siz daha Atatürkçüsünüz (!).

-HDP'liler "Adalarda CHP'yi seçeceğiz" deyince faturayı İYİ Parti'ye kesin. Akıllı adamlar böyle yapar.

-Teröristbaşı Öcalan'a özel hapishane odası yaptıranları görmezden gelin. En yetkili ağızlardan "kendisine televizyon verdik"  açıklamaları yapıldığını da yok sayın. Hatta yalnız kalmasın diye mahkûm tahsis edildiğini de görmezden, duymazdan gelerek, İYİ Parti'yi bölücülükle suçlayın, at gözlüğünüzü millete takmaya çalışın.

-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, ABD ve Batı politikalarına "yes be annnem" deyip, Denktaş karşıtlığını millî vicdanları sızlatacak noktaya getirenleri unutun, "Ak Parti Hükümeti, Doğu Akdeniz'de ABD ve İsrail tehditlerine karşı Mavi Vatan Tatbikatı mı yapıyor" propagandası ile millî kayıpları görmezden gelmemize çalışın.

-Yunanistan'ın son 5-10 yıl içinde Ege'deki Türk adalarını tek tek işgalini seyreden, tek kelime etmeyen, gıkını çıkarmayan AKP hükümetlerinin gayrimillî tavrını yok sayın, "Washington ayarlı seçim hedefi belirliyorlar, HDP/PKK'ya oy verin çağrıları yapıyorlar" diye yaygara koparıp muhalefeti vatan hainliği ile suçlayın!

-"ABD emperyalizmi Tayyip Erdoğan yönetimini devirmek için kumpaslar kuruyor" deyin ama FETÖ benzeri daha başka Amerikancıların devlet içindeki örgütlenmelerine yine AKP hükümetinin izin verdiğini görmezden gelin.

Eğer gerçekten bu bir vatan savaşıysa (varsayalım öyle) BOP'çu geçmişten gelenler bize güven vermez. Onları destekleyenler hiç vermez. İşgal edilen Türk vatanını savunmak yerine işgalci Çin'i savunanlar kesinlikle vermez.

Yazarın Diğer Yazıları