Muhammed Ali'nin bir çiftliği var...

Muhammed Ali'nin bir çiftliği var...

Muhammed Ali, dünyanın en iyi boksörüydü... Fırtınalı bir hayatı vardı. Vietnam''da savaşmayı reddettiği için boks yapması yasaklanmıştı. Yıllar sonra yeniden boksa döndüğünde bir süre bocaladı hatta Ken Norton''a yenildiği maçta çenesi kırıldı ama yılmadı, eski formuna kavuştu ve dünya şampiyonu unvanını geri aldı...

(Bu arada belirtmem gerekir ki dünya şampiyonu millî boksör Busenaz Sürmeneli, dövüş stili ile Muhammed Ali''yi andırıyor. Aynı taktikler, aynı özgüven... )

Muhammed Ali, yumruklarıyla kazandığı parayla bir çiftlik satın almıştı. Çiftliğinde inekleri var mıydı, "mööö, mööö" diye bağırır mıydı bilmiyorum ama rivayete göre ailesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''dan çiftliğe sahip çıkmasını istedi... Sonuçta yönetiminde Erdoğan''ın kızı Esra Albayrak''ın bulunduğu TÜRGEV ve Ensar Vakfı''nın New York merkezli ortak kuruluşu TURKEN Vakfı, ABD''nin Michigan eyaletindeki Berren Springs''de bulunan 328 dönümlük çiftliği 2.5 milyon dolara satın aldı. 

***

Şehirden uzak bir çiftlikte öğrenci yurdu yapılamayacağına göre, TURKEN Vakfı, orada süt besiciliğine başlayabilir. Zira yapay kıtlıkla beraber ABD''de yapay et ve yapay süt üretiliyor. Bill Gates''in fikirleri hâkim olursa dünya hayvan nüfusu azaltılacak! Fiyatları çok daha fazla yükselecek doğal et ve doğal sütü artık sadece zenginler satın alabilecek... Öyleyse et ve süt üretiminden elde edilecek paralar ile öğrencilere burs verilir herhalde... 

Burs yerine süt verseler de olur...

***

Tabii hayvan nüfusunun azaldığı bir dünyada insan nüfusu da azalır... Çünkü yeterli beslenemez...

Bakınız Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla ne diyor:

"İyi beslenme, enerji, protein, vitaminler ve mineraller gibi temel besinlere olan ihtiyaçlarımızı karşılayan sağlıklı hayvansal gıda üretimine bağlıdır. Yüksek kalitede protein, yağ, kalsiyum, magnezyum, selenyum, riboflavin, B5 ve B12 vitamini gibi maddeleri içeren sütün sağlıklı beslenmeyi sağladığı pek çok çalışma ile ortaya konmuştur. Bu bakımdan süt çok değerli bir üründür.

Süt endüstrisi dünya çapında yaklaşık 1 milyar insanın geçimini sağlamaktadır. Dünya nüfusunun yüzde 80''inden fazlası düzenli olarak süt ve süt ürünü tüketmektedir. Kovid-19 salgını döneminde bile süt sektörü büyümüştür."

***

Süt konusu böyle... Diğer taraftan yedi bin yıllık tohumla dahi Diyarbakır''da 1''e 250 veren buğday üretimi yapılabiliyor. Buğdayın ana vatanı Türkiye''de üretim, tüketime yetiyor. İthal edilen 7.5 milyon ton buğday da un ve makarnaya dönüştürülüp ihraç ediliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov''un Karadeniz''de buğday meselesini de kapsayan bir güvenlik koridorunun açılması konusunu görüşmek üzere 8 Haziran''da Türkiye''ye geleceğini açıkladı.

Bilindiği gibi buğday yüklü Ukrayna gemileri, limanlarda bekliyor. Çin ise yapay kıtlık olacağını öngörerek dünyanın buğdayını çekti ve fiyatları yükseltti.

***

Aslında Türkiye, dünyayı besleyecek verimli topraklara sahip ama IMF ve AB baskısıyla buğday ve pancar üretmeyen çiftçiye para veriyor! Böylece üretim kontrol altında tutuluyor!

Türkiye, kendi buğday ve pancar üretimini kısıtlarken, Sudan ve Nijer''de 99 yıllığına arazi kiralıyor. Tayyip Erdoğan, Türkiye''nin yurt dışında kiraladığı arazilerin ülkenin yüzölçümünün üç katına ulaştığını söylüyor ve "Toprak kiralamada amaç bir asır sonrasının taleplerine hazırlık yapmaktır" diyor.

İyi de Türkiye toprakları neden yabancılara satılıyor öyleyse?

Muhammed Ali''nin çiftliğini satın almak neyin hazırlığı?

 

Yazarın Diğer Yazıları