Muharrem İnce: "15 Temmuz'u iki yönlü değerlendirmek zorundayız"

Muharrem İnce: "15 Temmuz'u iki yönlü değerlendirmek zorundayız"
CHP’li Muharrem İnce, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 3. yıl dönümünde sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP eski Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Twitter hesabından mesaj paylaştı.

"15 Temmuz'u iki yönlü değerlendirmek durumundayız" diyen İnce, bugünün bayram olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.

İşte İnce'nin paylaşımlarından öne çıkan başlıklar:

"İKTİDARIN UZUN YILLAR HER ALANDA DESTEK VERMESİ..."

15 Temmuz’u iki yönlü değerlendirmek durumundayız. Birinci yönünde darbe girişimini gerçekleştiren örgütün bütün uyarılara rağmen devlet içinde örgütlenmesinin durdurulmamış olması, operasyonlarına siyasal iktidarın uzun yıllar her alanda destek vermesi bulunmaktadır. Devletin bir terör örgütüne teslim edildiğinin tüm yönleriyle ortaya çıktığı bir gün olması nedeniyle 15 Temmuz bir utanç günüdür. İkinci yönünde ise 15 Temmuz’da darbe girişimine başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin, emniyet güçlerinin vatansever üyelerinin ve halkımızın sokaklarda direnmesi yer almaktadır.

"HESAP VERME, HESAP SORMA GÜNÜ OLABİLİR"

Bu yönüyle 15 Temmuz ilk defa bir darbe girişiminin, içinde sivillerin de yer aldığı bir direnişle sonlandırılmasıdır. Olayın bu yönü, hepimiz için gurur vericidir. 15 Temmuz bayram günü olamaz. Bu ülkede hesap verme, hesap sorma ve her türlü haksızlığa karşı direniş günü olabilir. Çünkü Türkiye’nin bir daha terör örgütü tarafından yönetilmemesi, devletin içinde paralel yapıların oluşmaması için böyle bir gün anlamlı ve işlevsel olabilir. O zaman 15 Temmuz’da şehit düşenlerin örnek duruşlarının gereği yapılmış olur. 15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla anıyorum ve bir daha Türkiye’nin 15 Temmuzlar yaşamamasını diliyorum."

mttt.png