Muharrem İnce: Erdoğan’ın dediği yere oy vermediğimizde hain mi oluyoruz?

Muharrem İnce: Erdoğan’ın dediği yere oy vermediğimizde hain mi oluyoruz?
Muharrem İnce, “2004’te FETÖ için, MGK’da ‘buna bir önlem alalım’ kararı çıkmasına rağmen, bunu uygulamayan bir hükümet olmak beka sorunudur. Bahçeli’nin dediği yere, Erdoğan’ın dediği yere oy vermediğimizde hain mi oluyoruz?” dedi. 

 

[PAGE]

CHP'li Muharrem İnce, partisinin Gümüşhane Belediye Başkan adayı Bedri Ağaç'ın seçim çalışmasına katıldı. Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı, ‘Türkiye ekonomisini mahvederiz’ mesajına değinen İnce, “Trump Türkiye’yi tehdit edecek, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı da ‘Kimsin sen’ diyemeyecek, ‘Üzüldüm’ diyecek, işte Türkiye’nin beka sorunu budur. Gençler, Türkiye’de gelecek göremiyor. Yurt dışına gidiyorlar, işte bu Türkiye için bir beka sorunudur” ifadelerini kullandı.

“EZANIMIZI DİNDİREMEZ BAYRAĞIMIZI İNDİREMEZLER”

Yerel seçimleri, Cumhur İttifakı’nın beka sorunu olarak görmesine değinen İnce şunları söyledi: Yerel seçim neden bir beka sorunu olsun ki? Gümüşhane’yi CHP’li, MHP’li, İYİ Partili, AKP’li biri yönettiğinde ezanları susturacak birisi var mı? Bayrağı mı indirecekler? Neden beka sorunu olsun ki? Hepsi bu memleketin evladı değil mi? Birisi sosyal belediyecilik yapar, birisi rant belediyeciliği yapar. Bunlar ezanımızı dindirmez, bayrağımızı indirmez.” dedi.

“MİLLİ GELİR 11 BİN DOLARMIŞ. YALANDAN KİM ÖLMÜŞ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kişibaşı milli gelirimizi 11 bin dolar seviyesine ulaştırmış olmamız tarihi bir başarıdır" sözleri üzerine İnce şunları söyledi: “Sen enflasyonu istediğin kadar düşük göster. Adam biliyor senin enflasyonunun kaç olduğunu. Milli geliri açıklıyor. Kişi başına 11 bin dolarmış. Yalandan kim ölmüş. Yalan bile değil, kuyruklu yalan. Dört kişilik bir aile ne yapar? 44 bin dolar. 5,5 ile çarp, 240 bin lira. 12 aya böl 20 bin lira. Allah aşkına sizin içinizde maaşı aylık 20 bin lira olan var mı? Burada bir kişini var. (CHP Yalova) Milletvekili Özcan Özel’in maaşı o kadar.

Erdoğan tarafından, CHP ve terör örgütünün isminin yan yana getirilmeye çalışıldığını ifade eden İnce, “Ben CHP’ye oy vermeyenlere ‘hain’ diyemem ama sen de haddini bileceksin. Utanmadan, sıkılmadan Cumhuriyeti kurmuş partiye terör örgütleriyle yan yana getiriyorsunuz. 2004 yılında Türkiye’de FETÖ için, Milli Güvenlik Kurulu’nda ‘buna bir önlem alalım’ kararı çıkmasına rağmen, onu yırtıp atmak, uygulamayan bir hükümet olmak, bir beka sorunudur. Bahçeli’nin dediği yere, Erdoğan’ın dediği yere oy vermediğimizde hain mi oluyoruz? CHP’ye oy vermeyen hain mi oluyor?” diye konuştu.