Muharrem İnce ile ilgili flaş anket!

Muharrem İnce ile ilgili flaş anket!
CHP eski Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinden ayrılmadan Memleket Hareketi adlı bir hareket başlatmıştı. CHP'li İnce'nin ocak ayı başında parti kuracağı iddiaları gündemde dolaşırken, MetroPoll Araştırma Şirketi'nin Muharrem İnce anketi ortaya çıktı.

CHP eski Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinden istifa etmeden Memleket Hareketi adı ile Türkiye'yi dolaşmaya başlamıştı. İnce'nin Türkiye'yi dolaşmaya başlamasının ardından kısa süre içerisinde parti kuracağı ve kemik ekibi ile parti programı için çalışmalara devam ettiği iddia edilmişti.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, önceki gün Halk TV'de katıldığı Şimdiki Zaman Siyaset adlı programda İnce'nin olası bir parti kurması durumunda alacağı destek ile ilgili MetroPoll Araştırma Şirketi'nin anketini paylaştı.

Saymaz'ın açıklamaları şu şekilde:

İlk defa bu araştırmada Muharrem İnce sorulmuş. İnce, çoğunlukla CHP'lilerden oy alıyor ama diğer partilerden de oy alıyor. Muharrem İnce'yi ne derece desteklersiniz diye sorulmuş, yüzde 3,6'sı çok desteklerim diyor. Yüzde 29'u desteklerim demiş. Bu da beğenisini yüzde 32'lere getiriyor. CHP'lilerdeki beğenisi ise yüzde 50'lere kadar tırmanıyor.