Muharrem İnce'den asgari ücret açıklaması

Muharrem İnce'den asgari ücret açıklaması
Sivas'ta vatandaşlara hitap eden CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçilmesi halinde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sivas’ta halka hitap etti.

İşte İnce’nin konuşmasından satır başları:

EKONOMİK DURUM:

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan size çağrım, derhal danışmanlarınızı yanınızdan uzaklaştırın. Merkez Bankası para politikasını bağımsız olarak sağlayacaktır. Atılacak bu adımlarla bu karanlık tablo yitirilecektir. Bunu bir uyarı olarak milletin önünde yapıyorum.

Devlet yönetimi incelik ister. Öyle medya önünde olmaz. Biz yeni dönemde ince eleyip sık dokuyacağız. Biz buna hep birlikte dur diyeceğiz.

Sivas Cumhuriyet döneminde sıralamada 8. sıradaydı, şimdi 41. sıraya geldi. Milletvekili sayısı da gittikçe düştü. Bu yaşananlara rağmen gidip oylarınızı hep aynı yere vermişsiniz.

ÇİFTÇİYE MAZOT 3 TL OLACAK

Çiftçiye mazotu 3 TL’ye vereceğiz dedim. Fakıbaba 2,5 TL’ye veriyoruz demiş. Ortada bir yalancı bir var. Önümüzdeki günlerde Cuma günü Uşak ya da Afyon’da çiftçinin deposunu doldurup faturayı Fakıbaba’ya göndereceğim. Ödemezse ben helal paramdan ödeyeceğim. Tarım Bakanı’nın adı Fakıbaba, çiftçinin adı fakir baba.

ASGARİ ÜCRET

Asgari Ücret en kısa sürede 2 bin 200 TL olacak. Bu millet tercihini bizden yana kullandığında mutlu yaşayacak.

Çıkıp CHP'ye 'köprü yaptın mı' diye soruyor. Ben sana sorayım; Sen hiç şeker farikası yaptın mı? Tüpraş yaptın mı?

Demirel’in yaptığı köprü ucuz da senin yaptığın köprü neden pahalı. Böyle bir devlet olamaz. Yol yaptın kalitesiz çöküyor. Hastane yapıyor, yatak başı 300 bin TL. Kamu ihale kanununa uymuyorsa yatak başı 900 TL aziz hemşerilerim memleket soyuluyor.

1 MİLYARLIK KREDİ TARTIŞMASI

Ziraat Bankası geçtiğimiz gün 1 milyar doları götürdü bir kişiye verdi, O da gitti Doğan Medya’yı aldı. Bu parayı fabrikalara verseydi. Bin fabrika ayağa kalkardı. 10 bin KOBİ’ye verseydi, 10 bin KOBİ ayağa kalkardı. Ya da bu parayı çiftçiye verseydi. 100 bin çiftçiye 45 bin tl verilirdi, çiftçi de kendine gelirdi.

Çıkıp Rabia işareti yapıyor. Dolar Osmanlı Tokatı gibi oldu.

hiçbir öğrenci cemaat yurduna muhtaç kalmayacak. Bir devlet öğrencilerine bu imkanı sağlayamıyorsa yazıklar olsun. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda öğrencilere yılda iki burs vereceğiz.

Bunu ben değil, CHP değil devlet verecek. Bugün çıkıp yardım ediyoruz diyorlar. bu yardımları onlar değil devlet veriyor. Biz geldiğimizde bunu değiştireceğiz. Halka yardımı devlet yapacak ve anasının ak sütü gibi helal olacak.

EKONOMİK DURUM

Ben Cumhurbaşkanı olduğumda Merkez Bankası başkanını çağırmayacağım. Kimseye talimat vermeyeceğim. İnsanları Türk-Kürt diye ayırmayacağım.

Bana Erdoğan gariban Cumhurbaşkanı diyor. Ben ondan önce vekilliğe başladık. Asker olsak ben çavuş o onbaşıydı. 16 senede o nasıl bu varlığın sahibi oldu. Türkiye’nin yönetimi şu an tek adam üzerine ve yanında ehliyetsiz bir takım var. Bu ülkenin evlatları Tayyip Erdoğan’ın marabası değildir.

Ben Cumhurbaşkanı olduğumda benim valim, bakanım demeyeceğim. Bu ülkenin evlatları Erdoğan’ın marabası değildir. Öyle kafama göre sınavları kaldırmayacağım. Eğitimde siyasal uzlaşmaya gideceğiz. Herkesimden insan olacak ve bir yıl tartışacağız. Bunda bir uzlaşma sağlandıktan sonra yeni sisteme geçeceğiz.

Erdoğan’ın peşine düşerseniz, “tezek” der, çöplük der… Muharrem İnce’nin peşine düşerseniz “mühendislik” der, “gelecek” der.