Muharrem İnce'den canlı yayında seçim itirafı

Muharrem İnce'den canlı yayında seçim itirafı
FOX TV'de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimi kaybetmesi halinde CHP'de Kılıçdaroğlu'na rakip olmayacağını ifade etti.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Liderler FOX'ta” programının ilk konuğu oldu. Seçimleri kazanması durumunda yapacaklarını tek tek sıralayan İnce, kaybetmesi durumunda da ne yapacağını anlattı. İnce, “Ola ki 24 Haziran’da kazanamadım. Kılıçdaroğlu’nun karşısında asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim” dedi.

“BÜYÜK BİR CENTİLMENLİK”

Kılıçdaroğlu’nun kendisine ‘kazanacaksın, cumhurbaşkanımız olacaksın’ dediğini ifade eden İnce “16 yıldır Kılıçdaroğlu’yla milletvekilliği yaptım. Beni çok iyi tanır. Kamuoyunda tanınmışlık oranımı bilir. Kılıçdaroğlu’da doğru kişiyi aday yapmışız dedi bana. “Kılıçdaroğlu’nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum. İnsanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim” ifadelerini kullandı.

MİTİNGLERDE KRAVATSIZ KONUŞMASININ NEDENİNİ AÇIKLADI

“Her yere kravatsız çıkıyorsunuz, Erdoğan’ın karşısına da böyle çıktınız bu belirli bir tercih mi?” sorusuna İnce, “Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşnüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir’e giderken kravatımı takarım, saygı duruşumu okurum” cevabını verdi.

“YETKİLERİ MECLİS’E GERİ VERECEĞİM”

Türkiye’de kuralların işlemediğini vurgulayan İnce, “Türkiye’de şu anda bizzat AYM tarafından rafa alınmış durumda. Şu anda bir kişinin sınırları var sadece. Ben 2002 yılından beri Meclis’teyim. Bugün Türkiye’de yargı, yasama, yürütmeyi tek başına kontrol eden biri var. Üniversite bölünsün diyor, bölünüyor. Türkiye’de kurallar işlemiyor. Böyle bir durumda cumhurbaşkanı olacağım. Ben çok büyük bir zorlukla karşı karşıyayım. Kuralları doğru koyarsak işin içinden çıkabiliriz. 81 milyonun bütçesinin bir cumhurbaşkanı tek başına karar verebiliyor. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben bu yetkiyi Meclis’e geri vereceğim. Yargıyla ilgili yetkileri de kullanmayacağım. Bizde yüksek yargı yetkilileri iliklemesi kolay olsun diye çıtçıtlı cübbe yaptıracaklar neredeyse” ifadelerini kullandı.