Muharrem İnce’den gıda tanzim mağazalarına tepki

Muharrem İnce’den gıda tanzim mağazalarına tepki
Hükümetin gıda fiyatlarını düşürmek gelecek hafta açmayı hazırlandığı gıda tanzim mağazalarına Muharrem İnce’den tepki geldi. İnce,Tarımı bitir, ithal et! Şimdi çadırdan dükkan kurup domates, soğan, biber, patlıcan satıp ekonomiyi düzeltecekler” dedi.

CHP’li Muharrem İnce’den hükümetin gıda fiyatlarını düşürmek için hayata geçirmeye hazırlandığı tanzim satış mağazalarına tepki geldi.

Hükümetin özelleştirme politikalarını hatırlatan İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Devlet bez üretmez, Sat Sümerbank’ı Devlet şeker üretmez, Sat Şeker fabrikalarını... Özelleştir, babalar gibi sat, kapat çık bu sektörlerden... Tarımı bitir, ithal et! Şimdi çadırdan dükkan kurup domates, soğan, biber, patlıcan satıp ekonomiyi düzeltecekler! Akıl küpleri sizi!” ifadelerini kullandı.

AKP hükümeti, son dönemde artan gıda fiyatlarının önüne geçmek için gıda tanzim mağazaları açma kararı almıştı. Ankara ve İstanbul’da gelecek hafta açılacak merkezlerde Hangi ürünlerin, nerelerde satılacağını büyük şehir belediyeleri duyuracak.

Hükümetin enflasyonu düşürmek için uyguladığı kampanyalara rağmen artan gıda fiyatları nedeniyle enflasyon istenilen seviyelere inmedi. 2019’un ilk verisine göre Ocak ayı enflasyonu yüzde 20,35 olarak gerçekleşti. Gıda enflasyonu ise yüzde 30.97 ile 2004’ten bu yana en yüksek seviyede çıktı. Yüksek enflasyon, vatandaşa en fazla mutfak masraflarındaki artış olarak yansıdı.

İlgili Haberler