Muharrem İnce'den İstanbul çağrısı

Muharrem İnce'den İstanbul çağrısı
Muharrem İnce, yerel seçimlerin ardından oy sayımlarının devam ettiği İstanbul için hükümete çağrıda bulunarak, "Milli iradeye saygı gösterin" dedi.

Kesin olmayan sonuçlarla birlikte İstanbul'da seçimleri önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası henüz verilmezken 57 sandıkta oyların yeniden sayımı devam ediyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından tartışmaların devam ettiği İstanbul için hükümete seslenen Muharrem İnce, "Hırslarınızdan, hırslarınız için devlet imkanlarını harekete geçirmekten vazgeçin, demokrasiye inanın, milli iradeye saygı gösterin" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Türkiye’nin akılla, bilimle, hukukla yönetilmeye, makul olmaya, empati yapmaya, huzura, üretime, barışmaya, kenetlenmeye, geleceği düşünmeye, gülmeye ihtiyacı var.

Demokrasiler de kazanmak da var, kaybetmek de. Kazananı tebrik etmek yerine çeşitli bahanelerle mazbata almasını engellerseniz, kazanana belediye başkanlığını vermezseniz tüm meşruiyetinizi yitirir, demokratik devlet olma iddianızdan vazgeçersiniz.

Kazanana Belediye Başkanlığı görevini vermezseniz yabancı yatırımcıyı parasını alamayacağı şüphesine yönlendirirsiniz.

Hırslarınızdan, hırslarınız için devlet imkanlarını harekete geçirmekten vazgeçin, demokrasiye inanın, milli iradeye saygı gösterin. Bu güzel ülkenin geleceği ile oynamayın, ağır aksak yürüyen demokrasi birikimini yok etmeyin."