Muharrem İnce'nin partisinin CHP'den yönetildiği ortaya çıktı

Muharrem İnce'nin partisinin CHP'den yönetildiği ortaya çıktı
Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılarak kurduğu Memleket Partisi iç çekişmelere sahne oluyor. Çekişmelerin arkasında yer aldığı ve partiyi dizayn ettiği belirtilen isim ise CHP’nin bir dönem en güçlü ismi olmasıyla dikkat çekiyor.

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ

Muharrem İnce’nin liderliğinde kurulan Memleket Partisi’nde teşkilatlanma çalışmaları sürerken, bir yandan da parti içi çekişmeler yaşanıyor.

Söz konusu çekişmenin partinin 1. Olağan Kurultayı’na da yansıdığı ifade edildi. Kuruluş sürecinde Memleket Partisi’nin Genel Sekreter yardımcıları olan Mevlüt Dudu ve Mert Ünlü’nün Genel Sekreter Hakkı Akalın’dan rahatsız oldukları için üstlerinin çizildiği ve bu sebeple kongrede 58 ve 59’uncu sıradan Parti Meclisi’ne girebildikleri öğrenildi.

Akalın’dan rahatsızlığı ile bilinen bir diğer isim olan MYK eski üyesi Fatih Pala’nın da aynı gerekçeyle PM’de 60’ıncı sıradan yer bulduğu öne sürüldü.

Memleket Partisi’nde söz konusu dizaynları yapan ismin ise, CHP’nin eski Genel Sekreteri Önder Sav olduğu ifade edildi.

Sav’ın partisinden ayrılmamasına rağmen Kılıçdaroğlu yönetimine muhalif olduğu için İnce’ye destek verdiği ve Memleket Partisi’ni yöneten gölge isim olduğu belirtildi.

Partinin genel sekreter yardımcılarından Kayhan Yüreğir’in de Önder Sav’a çok yakın olduğu aktarıldı

İlgili Haberler