Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Muharrem İnce'yi izlerken...

CHP'nin Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlemesindeki isabetli kararı daha önce yazdım. Sayın İnce'yi o günden bu yana yakından takip ediyorum. Enerjisi yüksek. Hazır cevap. Konuşurken izleyiciyi sıkmıyor. Öz güveninin yanına ironiyi de sıkıştırarak dikkatleri topluyor. Lafı evirme-çevirme yok. Kısa net cevaplarla karşısındakini tatmin ediyor. Fox TV'deki "Liderler" programında 3 saate yakın "eee...ııı..." demeden çapraz sorulara rahatlıkla cevap verdi. Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'yı yeniden tebrik ediyorum. Soru bombardımanı karşısında her lider böyle taarruza dayanamazdı. Haftaya Temel Karamollaoğlu var. Sonra da sanırım Sayın Meral Akşener. En çok merak ettiğim R. Tayyip Erdoğan'ın katılıp-katılmayacağı. Katıldığında aynı soru bombardımanının yapılıp, yapılmayacağı. Erdoğan'ın tarzını aşağı-yukarı biliyoruz. O yandaş medyadan sarayda yapılan ve çanak sorularla tek düze giden röportajlara hazır. Başta Sayın Akşener ve Muharrem İnce'nin "İstediğin kanalda karşılıklı tartışalım" tekliflerini duymazlıktan geldi. Fox TV'nin başarılı haber ekibinin karşısına çıkma ihtimali neredeyse yok. Bu gidişle 80-90'lı yıllarda liderlerin aynı anda katıldıkları o meşhur açık oturumları daha çok özleyeceğiz.

***

Gelelim İnce'nin mesajlarındaki satır başlarına. "FETO iade edilmezse İncirlik Üssü'nden ABD'li askerleri yollarız" resti isabetli. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına bir daha aday olarak çıkmayacağı beyanı da özlenen siyasi ahlakı hatırlattı. Tek adama devredilen yetkileri kullanmayarak bunu parlamentoya devredeceği mesajı son derece olumlu. Adalet ve yargı ile ilgili açıklamaları isabetliydi. Geceye damgasını vuran sözler ise "Cumhuriyet 1923'te kurulmuştu, Ziya Gökalp "Paşam sakın program yapma esneyemeyiz. İlke koyalım ona göre hareket ederiz" der. Ben de siyaset için ilkeli ilerlerim" idi.

Fizik öğretmeni İnce eğitim camiasından geliyor. AKP'nin yap-boz tahtasına çevirip, arapsaçına döndürdüğü eğitim konusundaki kısa ama net çözüm yollarını biraz daha açması gerekir. İnce, seçim manifestosunu 19 Mayıs'ta Samsun'da açıklayacağını belirterek AKP'ye güzel bir gol attı. "Millet İttifakı" konusunda hassas. "CHP'nin zayıf olduğu yerlerde İYİ Parti ve Saadet var. Onların olmadığı yerde biz varız" sözleri ile ittifakın sağlamlığına vurgu yaptı. Taşeronu tamamen kaldıracağını, "Af değil adalet gelmeli" sözü ve bedelli askerlik konusundaki tavrı da takdir edildi. Medyaya göndermelerinde baştan sona haklı. "TRT'deki yapıyı yerle yeksan edeceğim" notu alkışlanır.

İnce belli ki Erdoğan'a diploma golü için hazır. "Ben transkriptimi göstereceğim. Kıskananlar çatlasın" diye mesaj yolladı. Meydanlar hareketlendikçe bakalım daha neler olacak. Sayın İnce'nin "Gece mitingleri" kararı da son derece akıllı. Sadece Muharrem Bey'e değil tüm ittifak partilerine önerim olacak. Ramazan ayı içindeyiz, malum günler uzun. Oruç meşakkatli... İftardan sonra güvenlik konusundaki zaaflar göz önüne alınarak stadyumlarda mitingler gerçekleşmeli. Ne dersiniz?

***

Gelelim Muharrem İnce'yi bizler gibi izleyenlerin yorumlarına... Gerçekçi düşünenler Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağından emin. İnce'nin ikinci turda Erdoğan karşısında şansı olmadığı yönünde ağırlıklı bir düşünce var. Daha önce ifade ettiğim gibi Akşener'in iki yıl önce Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması ile angaje olan CHP seçmeni, Cumhuriyet değerlerinin korunması için bu seçimi köprüden önceki son çıkış olarak nitelendirerek Akşener'de kararlı görünüyorlar. Dahası CHP'li kadınlar hedefe kilitlenmiş. Ancak milletvekilliği sona erecek İnce'nin Cumhurbaşkanı Yardımcılığına getirileceğine dair Akşener'den açıklama bekliyorlar.

Yarına Sayın Meral Akşener'in Halk TV'de "Halkın Arenası Programı"nı bu defa salonda izleyerek yazmaya çalışacağım. Devletin TRT'si dahil, yandaşların sansürüne rağmen Fox TV, Halk TV, Tele1, KRT gibi televizyonların yöneticilerini tebrik ederim. Bakalım diğerleri 24 Haziran akşamı seçim sonuçları ilan edildiğinde yandaşlıktan nasıl bir dönüş yapacaklar. Cidden merak ediyorum...

Yazarın Diğer Yazıları