Muharrem Sarıkaya: "Akşener partinin yeni sisteme göre şekillenmesini istiyor"

Muharrem Sarıkaya: "Akşener partinin yeni sisteme göre şekillenmesini istiyor"
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, hafta sonu Olağanüstü Kurultay'a gidecek olan İYİ Parti'deki son gelişmeleri köşesine taşıdı.

İYİ Parti 3-4 Ağustos tarihlerinde olağanüstü kurultay gerçekleştirecek. Kurultay hakkında açıklama ise dün İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı tarafından yapıldı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti'deki kurultayla ilgili son gelişmeleri kaleme aldı. Sarıkaya, Akşener'in yeni bir yönetim modeli getireceğini ve GİK'e daha genç isimlerin girmesini istediğini belirtti. 

İşte Sarıkaya'nın yazısından öne çıkan başlıklar:

YENİ MODEL

Başkanlık sistemine uygun parti yapılanmasının ilk adımını hafta sonu yapacağı Tüzük Kongresi’nde İYİ Parti gerçekleştirecek.

Genel İdare Kurulu üye sayısını yakın geçmişteki tüzük değişikliği kongresinde 80’den 50’ye indiren İYİ Parti, örgüt yapılanmasını da farklılaştırıp çok daha dinamik hale getiriyor.

Öncelikle “genel başkan yardımcılığı”na dayalı Genel Merkez yapılanmasını “başkanlık” sistemine dönüştürüyor.

Onların da altına “başkan yardımcılığı” sistemini getiriyor.

Buradaki hedef, sadece bir makam sahibi olması için oluşturulmuş birimler yerine, çok daha işlevsel ve göreve odaklı yapılanma.

O alanla ilgili çalışmaları bulunanları başkan veya yardımcılıklarına gelmesini sağlamak.

KARARI DELEGEYE BIRAKTI

Genel Merkez kadrolarının gençleştirilmesinin de hedeflendiği yeni yapılanmada genel sekreterlik yapısı da farklılaştırılıyor; zaten azaltılan yetkileri daha da kısılmış hale getiriliyor.

Bunun yerine Siyasi İşler Başkanlığı adı altında genel başkan vekilliğini de yerine getirecek yeni bir yapı kuruluyor.

İttifak işlerini, tüm kesimlerle olan ilişkilerin yürütülmesini de yeni birimin üstlenmesi amaçlanıyor.

İYİ Parti lideri Akşener’in il başkanları ile yaptığı görüşmelerde bu amaçla gençlere GİK’te daha fazla olanak tanımaları talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Akşener’in GİK seçimine yine müdahale etmek istemediği ve herkesin dilediğine oy verdiği çarşaf liste önereceği, kararı delegeye bırakacağının da altı çiziliyor…

Ankara’da seçim sonrası tüm siyasi partiler badana boya sezonu yaşıyor."