Muhittin Selvitopu: "Tasarruf tedbirlerine ağırlık verdik"

Muhittin Selvitopu: "Tasarruf tedbirlerine ağırlık verdik"
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İçinde bulundukları koşullar nedeniyle yerel yönetimlere ulaşamayan kadınlarla birebir temas kuruyoruz. Kadınlara yönelik 16 olan semt merkezi sayısını 58'e çıkaracağız” dedi.

SÜMEYRA KIRCA/ YENİÇAĞ

İzmir’e bağlı Karabağlar İlçesinin CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye olarak çeşitli gerekçelerle, içinde bulundukları koşullar nedeniyle yerel yönetimlere ulaşamayan kadınların ayağına gittiklerini söyledi.

“HEDEFİMİZ SEMT MERKEZLERİNİ ÇOĞALTMAK”

Bu nedenle kadınlara yönelik semt merkezlerini çok önemsediklerini belirten Selvitopu, "Eğitim alan, meslek öğrenen, bilgilenen, kısaca yaşama katılma olanağı bulan kadınlarımızın, semt merkezlerini sahiplendiğini görüyoruz. Onlara, dertlerini, sıkıntılarını, sevinçlerini paylaşabilecek ortamlar yaratmış oluyoruz. Hedefimiz, şu anda 16 olan semt merkezi sayısını, tüm mahallelerimize yayarak 58'e çıkarmak" dedi.

“2 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLADIK”

Muhittin Selvitopu, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı tasarruf tedbirlerine ağırlık verdiklerini, geçen yıl merkezi idareden kasalarına 94 milyon lira girdiğini, buna karşılık 43 milyon lira borç ödediklerini söyledi. Kiralama yöntemi ile kullanılan araç sayısını ve buna paralel yakıt giderlerini azalttıklarını, asfalt plentini motorinden doğalgaza dönüştürerek, ciddi oranda kazanım elde ettiklerini vurgulayan Selvitopu, "Yine aynı şekilde belediyenin matbaa ve reklam işi gerektiren tüm birimlerinin alımlarını tek bir ihaleyle gerçekleştirdik. Bu ve benzeri önlemlerle geçen yıl 2 milyon liralık tasarruf sağladık" dedi.

“HUKUKSAL MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”

Muhittin Selvitopu, Uzundere'de bulunan 80 hektarlık alanın bir gecede konut yapılması için TOKİ'ye devredilmesini de eleştirdi. Selvitopu, "Bu duruma vatandaşlar ve yerel yönetim olarak bizler karşı çıktık. Millet ayağa kalkınca 38 hektarını üniversiteye vermek zorunda kaldılar. Biz kalan 42 hektarın da üniversite alanı olması için hukuksal mücadele yürütüyoruz" diye konuştu.

“AMAÇ, MODERN BİR KARABAĞLAR YARATMAK”

Önümüzdeki 4 yıl içinde Karabağlar'daki çarpık kentleşmeyi bitirmek istediklerine dikkat çeken Muhittin Selvitopu, “Karabağlar, gelişme potansiyeli yüksek ilçelerin başında geliyor. Yaptığımız stratejik ve imar planlarıyla bu potansiyelin önünü açabilirsek, Karabağlar'ın gelişmemesi için ortada hiçbir neden kalmayacak. Hedefimiz dezavantajlı kesimlerin de düşünüldüğü, kültür merkezleri, sosyal tesisleri, meydanları, spor alanlarıyla birlikte modern bir Karabağlar yaratmak” şeklinde konuştu.

“KÜTÜPHANE VE AMFİ YAPILACAK”

En önemli projelerinden biri olan Uzundere Gençlik ve Spor Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Selvitopu, projeyi 2 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Selvitopu, sadece Karabağlar'a değil İzmir'e de yeni soluk getirecek bu merkezin 32 dönüm alan üzerine kurulacağını, içinde 3 bin seyirci kapasiteli stat, olimpik yüzme havuzu, spor salonları, açık spor alanları ve tenis kortlarının yer alacağını kaydetti. Havaalanı-Çeşme Çevreyolu kenarına Nasrettin Hoca heykeli dikeceklerini aktaran Selvitopu, burayı Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi olarak çocukların yararlanacağı bir tesise dönüştüreceklerini söyledi. Selvitopu, 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan binada, çocukların eğlenirken öğrenebilecekleri görsel, işitsel altyapıya, kütüphaneye ve amfiye sahip olacağını aktardı.

“GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇACAĞIZ”

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) ile birlikte Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi'nin temelini attıklarını dile getiren Selvitopu, geleceğin mobilya ustalarının bu merkezde yetişeceğini vurguladı. Göreve gelir gelmez temizlik, park ve yol bakım gibi temel hizmetlerin yanı sıra, farklı projeleri de hayata geçirdiklerini vurgulayan Selvitopu, "Geçen süreçte Atatürk Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Uzundere Aqua Yaşam merkezi, belediye hizmet binası onarımı, pazaryerleri, taziye evleri, yeni parklar, okulların bakım ve onarımı gibi birçok çalışmaya imza attık. 'Bireylere değil topluma hizmet' anlayışıyla sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz. Bu doğrultuda 5 yıldızlı otel standartlarında yaşama geçirdiğimiz Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı görkemli bir törenle açtık” diye konuştu.

ÜLKENİN EN BÜYÜK AKUT YERLEŞKESİ

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Arama Kurtarma Derneği'ne (AKUT) bin 600 metrekarelik kapalı alan tahsis ettiklerini, Şehit Uzman Çavuş Akın Acar'ın adını taşıyan yerleşkenin Türkiye'nin en büyük AKUT merkezi olduğunu söyledi. Böylece bin 600 metrekarelik kapalı alanın en iyi şekilde değerlendirildiğini kaydeden Selvitopu, kırsal kalkınmaya verdikleri destekleri ise şöyle anlattı: "Kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla her yıl Kavacık Üzüm Festivali'ni düzenliyoruz. Son olarak Kavacık Üzümü'nün de coğrafi işaretini almayı başardık. Türk Patent ve Marka Kurumu, toprak yapısı nedeniyle sadece Kavacık Köyü'nde yetiştirilebilen 'Alphonse Lavallee' türü ürünü, 'Kavacık Üzümü' olarak işaretledi. Köyün fiziksel dokusunun iyileştirilmesi amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi'nin hazırladığı Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi'ni de gelecek yıllarda yaşama geçireceğiz."