Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü? Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü ne zaman?

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü? Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü ne zaman?
Türk siyasi yaşamının önemli isimlerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 11.yılında sevenleri tarafından anıldı. Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu neden öldü? Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü? soruları internette en çok aranan sorular arasında yer aldı.

Muhsin Yazıcıoğlu anıldı

Türk siyasi hayatının sembollerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 11.yılında eşi Gülefer Yazıcıoğlu, sevenleri ve dava arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı. Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu neden öldü? Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü? soruları internette en çok aranan sorular arasında yer aldı. İşte tüm sorularla ilgili detaylar haberimizde…

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 YILINDA Elmalı, Şarkışla’da dünyaya geldi. Halit ve Fidan çiftinin son çocuğu olarak dünyaya gelen Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla’da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi.

Üniversite yıllarında tanıştığı Gülefer ile evlenen Yazıcıoğlu 2 çocuk babasıydı. 1968’de Şarkışla Genç Ülkücüler hareketine katılan Muhsin Yazıcıoğlu, 1972’de Ankara’da Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev aldı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulunan Yazıcıoğlu, 1978 yılında faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin de kurucu Genel Başkanı oldu.


1980 yılına kadar Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu., 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı. Burada Üşüyorum adlı bir şiir yazdı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı. Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi. 24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi.

28 Şubat 1996 yılında ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçildi.22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

MUHSİN YAZICIOĞLU NE ZAMAN ÖLDÜ?

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter halen nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı düştü. Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin naaşına kazadan 48 saat sonra 17 gönüllü köylü tarafından ulaşıldı. Ancak kaza sonrası ortaya çıkan jandarmaya tarafından helikopterin beyninin söküldüğüne ait görüntüler kazanın bir suikast olduğuna yönelik şüpheleri kuvvetlendirdi. Ayrıca dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmiş, kurul ölümün şüpheli olduğuna dair rapor yayınlamıştı.

İlgili Haberler