Mümin İnan: Niğde'nin yıldızı yeniden parlayacak

Mümin İnan: Niğde'nin yıldızı yeniden parlayacak
İYİ Parti Niğde Belediye Başkan İnan Kendi başkanlığı döneminde yaşanabilir kentler sıralamasında 48. sıraya yükselen Niğde'nin AKP'li belediyeler döneminde 58. sıraya düştüğünü belirtti.

Bünyamin ÖZTÜRK

Niğde'nin gelecek 30 yılını ilgilendiren planlama yaptıklarını ifade eden İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan, "İyi ve adil bir yönetim vaat ediyoruz. Amacımız Niğde'yi daha yaşanılabilir bir kent haline getirirken sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını geliştirmek. Ekip arkadaşlarımızla beraber şu anda nüfus artış hızına bağlı olarak şehrin gelecek 30 yılını planlamaktayız." dedi. Mümin İnan, belediye başkanlığı dönemine ait tecrübelerini ve 31 Mart seçimlerinde kazanması durumunda neler yapacağını YENİÇAĞ'a anlattı.

İnan, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Ben hayatımın neredeyse tamamını Niğde'de geçirdim. Aklımın erdiği günden itibaren Türkiye'nin genel siyasetine ilgi duydum ve yıllardır da fiili olarak hem genelde hem de yerelde siyasetin içerisinde yer aldım. Öğretim hayatımızda öğrenci liderliği, profesyonel anlamda sendika başkanlığı, parti il başkanlığı, 2 dönem Niğde merkez belediye başkanlığı, 23. dönem Niğde milletvekili olarak da topluma hizmet için siyasetin hep içindeydim. Siyasi düşüncemin en temelini demokrasi oluşturmaktadır. Bugün siyasetin herkes tarafından benimsenen hem Türk siyasi hayatının genelinde hem de yerel yönetimlerde demokrasinin hakim olması fikrini sonuna kadar benimsemekte ve bunun için mücadele etmekteyim. 1999 - 2004, 2004-2007 yılları arasında 2 dönem Niğde belediye başkanlığını yürütürken temel düşüncemiz de katılımcı demokrasiyi yerelde hayata geçirmekti ve bunda da son derece başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Belediye başkanlığına ilk seçildiğimiz günden bıraktığımız güne kadar belediyenin kapısı hiç bir zaman kapanmadı. Belediye hizmetlerinde temel felsefemiz insan sevgisini ve adalet duygusuna dayalı düşüncelerin hayata geçirilmesiydi. Her yere ve herkese eşit hizmeti götürerek Niğde'nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatının gelişmesine önemli katkılarda bulunduk. Geçmiş dönemlerde ucuz ekmek, ucuz su, ucuz ulaşım düşüncelerini hayata geçirerek insanlarımıza ekonomik katkılar yaptık. Yeşil alan çalışmaları, toplu konut çalışmaları, yeni imar alanlarının oluşturulması ve yeni yolların açılmasıyla şehrin gelişmesini sağladık. Kısacası Niğde insanının günlük hayatını kolaylaştırırken yaptığımız bütün faaliyetlerde en çok önemsediğimiz nokta kamu kaynaklarının doğru yerde doğru zamanda ve israf edilmeden öncelik sırasına göre kullanılmasında çok titiz davrandık. Bir tek kuruşu dahi boşa harcamadan vatandaşın yararını ve kente katkısını düşündük.  Buna dayalı olarak belediye bütçesinden harcanan paralar devletin denetim kurulu olan Sayıştay'dan da tam not almıştır. 

Belediye başkanlığı adaylığına karar vermemde en büyük etken insanımızla aramızda olan karşılıklı sevgi ve saygıdır. Bunu günlük hayatımızda yaşarken de kamuoyu anketlerinde de çok açık bir biçimde gördük. Hem İYİ Parti Genel Merkezi'nin yaptırmış olduğu kamuoyu yoklamalarında hem de farklı anketlerde adımızın diğer adayların çok önünde olduğu bir gerçektir. Bizi bir anlamda aday olmaya zorlayan halkımızın bu sevgisidir. Biz de sloganımızda da belirttiğimiz gibi 'Sevginize kayıtsız kalamazdım. Emrinizdeyim'  diyerek aday olduk."

“NİĞDE, YAŞANILABİLİR KENTLER SIRALAMASINDA 6 SIRA GERİLEDİ”

"2010 yılında CNBC-e Business dergisinin hazırladığı araştırmada Niğde'mizin genel sıralamada 48. sırada yer aldığı görülüyor. Son araştırmaya göre, maalesef son 7 yılda Niğde yaşanabilir kentler sıralamasında 6 sıra gerilemiş durumda. Niğde neredeyse her yılda 1 puan kaybetmiş. 2016 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) illerde; konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyetini baz alarak yaptığı araştırmada, illerin yaşam endeksini çıkardı. Buna göre Niğde 58. sırada yer aldığı kaydedilmiş. Amacımız Niğde'yi daha yaşanılabilir bir kent haline getirirken sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını geliştirmektir. Yeni dönemde yapacağımız bütün faaliyetler insanımızın hayatını kolaylaştırıp, şehrin gelişmesine de katkı yapacaktır. Bütün bu hizmetler kaliteli, verimli ve ekonomik olacaktır. Ekip arkadaşlarımızla beraber şu anda nüfus artış hızına bağlı olarak şehrin gelecek 30 yılını planlamaktayız. İYİ ve adil bir yönetim vaat ediyoruz. İyi bir şehirde yaşamak hepimizin hakkıdır."

MÜMİN İNAN KİMDİR?

Mümin İnan, 24 Mart 1958'de Niğde Aktaş Köyü'nde doğdu. Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şube'de iki dönem Mali Sekreterlik yaptı. İki dönem Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi. Belediye Başkanlığı sırasında Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan "Çevre ve Arıtma" Konusunda ödül aldı. Niğde Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyecilik Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Mahalli İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı'nda Denetim Kurulu Başkanlığı, Niğde Evleri, Kızılelma Evleri, Yeşilkent Toplu Konut Projelerinde Başkanlık görevlerinde bulundu. Mümin İnan MHP eski Belediye Başkanı ve 2007-2011 Niğde Milletvekili.