Münir Nurettin Selçuk vefat yıldönümünde anıldı

Münir Nurettin Selçuk vefat yıldönümünde anıldı
Türk müziğinin en önemli bestecileri arasında yer alan Münir Nurettin Selçuk, vefatının 40'ncı yıldönümü nedeniyle Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Münir Nurettin Selçuk vefat yıldönümünde anıldı

Türk müziğinin en önemli şarkıcısı ve bestecileri arasında yer alan Münir Nurettin Selçuk, hayatını kaybetmesinin ardından 40 yıl geçmesine rağmen, müzik camiası tarafından unutulmadı. 

Selçuk, vefatının 40. yıldönümünde sevenleri tarafından anılmaya devam ediyor. Münir Nurettin Selçuk’un Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı katıldı. Kur''an-ı Kerim okunup, dular edilen anmanın ardından konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, “Münir Nurettin Selçuk, 80 yıldan fazla yaşamış ve gerçekten çok bereketli bir ömür sürmüş bir sanatkarımız. Türk musikisinin son büyük üstatlarından biridir. Münir Nurettin Selçuk, çok kültürlü bir aileden geliyor. Babası şairdir. Anne tarafından ise Selçuklulara mensuptur. Münir Nurettin Selçuk, aynı zamanda padişah müezzinliği yapmış bir isimdir. Geleneksel musikimizin yanında batı musikisinde eğitim almak için Paris’e gitmiştir. Münir Nurettin Selçuk, farklı alanlar önüne çıkmasına rağmen musikiye olan sevgisinden dolayı farklı alanlara yönelmemiştir. İcrasıyla, bestesiyle musikimize getirmiş olduğu yorumla örnek bir sanatkardır” dedi.